woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieOFC nipt voorbij HBS, Dongen verslaat Blauw Geel '38 en Jong Vitesse...

OFC nipt voorbij HBS, Dongen verslaat Blauw Geel ’38 en Jong Vitesse haalt uit tegen HSC ’21

De beoogde titelkanshebbers OFC en Jong Vitesse hebben op de eerste speeldag geen fout gemaakt. OFC won moeizaam met 2-1 van HBS, terwijl Jong Vitesse uithaalde tegen HSC ’21: 5-0.
In een meeslepende strijd tussen Dongen en Blauw Geel ’38 was de thuisploeg net de meest gelukkige: 3-2.

OFC – HBS 2-1
OFC geldt dit seizoen als één van de voornaamste titelfavorieten, maar desondanks kwam de ploeg uit Oostzaan al snel op achterstand tegen HBS. Mike de Geer (foto) nam de bal ineens op de slof en verraste doelman Atam Koroglu. Adnan Barakat kreeg kort daarna de uitgelezen kans om gelijk te maken, maar de oud-prof miste een strafschop. De gelijkmaker viel evengoed na ruim een half uur spelen uit een afstandschot van Nick Kramer. Nog voor de pauze moest HBS verder met tien man, nadat Mike Tros zijn tweede gele kaart ontving. Hij was nauwelijks van het veld of OFC nam al de leiding via Bryan Ottenhoff. Na de pauze zocht HBS naar de gelijkmaker en draaide flink de duimschroeven aan, maar met kunst en vliegwerk trok OFC de zege over de streep: 2-1.

Dongen – Blauw Geel ’38 3-2
De fraaie streekderby werd een prooi voor Dongen, dat al na acht minuten aan de leiding kwam via Mustafa Mohammad. Voor rust kwam de thuisploeg na een fraaie aanval bovendien ook op 2-0, waarbij Remon Koenen het eindstation vormde. Na de pauze zorgde een uithaal van Mohammad bovendien voor de 3-0. Ondanks de flinke achterstand knokte Blauw Geel ’38, afgelopen week verantwoordelijk voor de bekeruitschakeling van Spakenburg, zich terug in het duel. Eerst was er een fraai binnengeschoten vrije trap van Alexander Mols die de 3-1 betekende, kort daarna volgde bovendien de 3-2 via invaller Danny Verbakel. De ploeg uit Veghel zocht uit alle macht naar de gelijkmaker, maar ondanks enkele goede pogingen via onder meer Mols bleef die uit.

Jong de Graafschap – EVV 0-0
In een eerste helft waarin niet gescoord werd, kregen de beloften van De Graafschap via Delano Burgzorg de grootste mogelijkheid. Ook na de pauze viel er weinig te genieten, waardoor het duel eindigde zoals het begon: 0-0.

Jong Vitesse – HSC ’21 5-0
HSC ’21 stond in feite na een kwartier al voor een haast onmogelijke opgave. Caglar Uguz kreeg een rode kaart wegens het volgens de scheidsrechter neerhalen van een doorgebroken speler. Jesse Schuurman zette kort daarop Jong Vitesse op voorsprong, Gino Bosz tekende vervolgens uit een vrije trap voor de 2-0. Voor rust scoorden de Arnhemse beloften ook nog de derde treffer via Bo van Essen. Na de pauze wist HSC’21 lange tijd verdere schade te beperken, tot in de slotfase Jesse Schuurman opnieuw toesloeg en de vierde treffer voor Jong Vitesse maakte. Het slotakkoord was voor Sven van Doorn: 5-0.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD