maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagOFC blijft trotse koploper na 4-1 overwinning in topper tegen concurrent Gemert

OFC blijft trotse koploper na 4-1 overwinning in topper tegen concurrent Gemert

Tijdens de midweekse topper in de 3e Divisie Zondag tussen OFC en het nog ongeslagen Gemert heeft OFC duidelijk aangetoond voorlopig geen concurrentie naast zich te dulden.
De wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 werd niet gespeeld op het veld van OFC maar van OSV, dat – in tegenstelling tot OFC- wel over een lichtinstallatie beschikt die voldoet aan de KNVB eisen.

Gemert was naar Amsterdam gekomen in de wetenschap dat men deze kompetitie nog niet geconfronteerd was met een nederlaag. Daar liep men gisteren voor het eerst tegenaan
(4-1) waardoor de achterstand op koploper OFC vergroot werd van 3 naar 6 punten.
Op de zege was eigenlijk niets af te dingen.

OFC kwam goed uit de startblokken; zette druk op de defensie van Gemert maar kwam vooralsnog niet tot gevaarlijke acties. De Brabanders kwamen er in de beginfase nauwelijks uit. Een kopbal van Ralf Kemper was een gemakkelijke prooi voor OFC-doelman Mike Grim terwijl een schot van Jorzolino Falkenstein naast ging.
Enigszins onverwacht de voorsprong voor OFC. Uit een corner op rechts verraste Niels Springer de gehele Gemert-defensie door uit de draai 1-0 aan te laten tekenen.
OFC vergat hierna door te drukken terwijl men daarvoor toch wel wat kansjes kreeg.
Schoten van Eric Veerman en Niels Butter strandden echter op doelman Tielemans.

Bij OFC opnieuw een sterk spelende Mohamed Chih, die kwistig met passes strooide; optimale strijdlust toonde, niet altijd gelukkig was in de duels maar zich steeds meer gaat ontwikkelen als een meer dan nuttige speler.

Diezelfde Chih had in de 46e minuut OFC de voorsprong kunnen vergroten toen hij alleen op Gemert-doelman Tielemans afging, maar hij zijn meerdere moest erkennen in de Brabantse goalie. Het betekende uitstel van executie want in minuut 58 was het toch Chih die de 2-0 scoorde. De vreugde was echter van korte duur want amper drie minuten later de aansluitingstreffer. Bij een corner tornde Erik van Loon boven alles en iedereen uit en liet Grim kansloos (2-1).

Zou OFC dan toch weer in het oude liedje vervallen?
Achterover leunen en het zichzelf lastig gaan maken?
Nee, dat deed men niet. Daar zorgde onder andere trainer Pieter Mulders vanaf de zijlijn wel voor. Hij gaf zijn spelers luid en duidelijk aanwijzingen en hield ze scherp.
In deze fase was het nog geenszins een gelopen wedstrijd. Gemert deed goed mee en loerde op de gelijkmaker. Die treffer kwam er niet; wel een doelpunt aan de andere kant.
Ditmaal was het Darryl Baly, die uit (wederom) een corner de bal achter Tielemans werkte waardoor hij Gemert definitief de genadeslag toediende.
In de slotseconden werd de eindstand uiteindelijk 4-1 via Joël Donald die een toegekende strafschop benutte. Verdiende overwinning waar de Oostzaners dolblij mee waren.

Pieter Mulders:
Nog geen polonaise; we zijn pas op de helft

Ook trainer Pieter Mulders was blij, alhoewel het realisme direct al weer de boventoon voerde: “ Nog geen polonaise want we hebben weliswaar door deze zege 6 punten voorsprong maar we zijn pas op de helft van de competitie. Het geeft wel een lekker gevoel. We speelden vandaag een goede wedstrijd, waarbij we nog steeds te maken hebben met wat kwakkelende spelers (Butter, Springer, van der Linden).
We hebben weliswaar een kleine gelijkwaardige selectie met veel goede invallers. We toonden lef vandaag, nu maar weer eens kijken wat de volgende wedstrijd ons gaat brengen”.

Reinald Boeren:
We hebben verdiend verloren van een slimme  ploeg

Gemert-trainer Reinald Boeren was reëel. “We hebben vandaag verloren van de beste ploeg die we in deze kompetitie tegengekomen zijn. Wat mij echter niet lekker zit is dat er twee doelpunten uit corners ontstonden. Dat mag niet voorkomen. Verder was hij snel over de teleurstelling heen. ” We hebben weinig kansen gehad hetgeen niet zo vreemd is want hun achterhoede stond als een huis. We hebben geknokt, gevochten en gestreden maar het leverde vandaag niets op. Vergeet ook niet dat onze doelstelling voor het seizoen was: handhaven in de 3e Divisie en kijk eens waar we nu staan.”

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD