Volg ons

Aan het woord

Oehlers (FC Lisse) pakt landstitel in Aruba: ‘Onvergetelijke ervaring’

Oehlers (FC Lisse) pakt landstitel in Aruba: ‘Onvergetelijke ervaring’

De naam Leroy Oehlers zal voor altijd een plaats hebben in de geschiedenisboeken van het Arubaanse voetbal. De aanwinst van FC Lisse wist dinsdag met SV Dakota beslag te leggen op de landstitel. Na een kort feest ligt de focus echter al weer op presteren in de Nederlandse Derde Divisie met de club uit de Bollenstreek.

Hectische discussie
In Aruba zou een tweestrijd tussen SV Dakota en Nacional bepalend zijn voor het kampioenschap. ,,De eerste wedstrijd van de drie finales die gespeeld moesten worden eindigde gelijk (0-0), dit betekende volgens de regels dat het tweede duel direct beslissend zou zijn. Wie het duel zou winnen was kampioen. Wij waren vastbesloten om de titel te pakken in de tweede wedstrijd. We begonnen sterk en waren dominant. We kregen snel een aantal grote kansen en na een kwartier spelen kwamen wij op voorsprong. We zakten vervolgens wat weg en dat resulteerde in een ruststand van 1-1. In de rust waren er wat hectische discussies over het al dan niet omzetten van ons strijdplan. We besloten dat wel te doen waardoor er wat positiewisselingen waren”, aldus Oehlers tegenover Voetbal247.

Fel en vastberaden
In de tweede helft stond er naar zeggen van de verdediger een ‘ander’ team van Dakota in het veld dan in de eerste helft het geval was. ,,We kwamen fel en vastberaden uit de kleedkamer en we kwamen snel op een 2-1 voorsprong gevolgd door de 3-1. De laatste treffer was een fantastische omhaal van onze spits. Tegenstander Nacional kwam nog wel terug tot 3-2. Na dit doelpunt speelden wij verder met vijf verdedigers en konden in de slotfase nogmaals toeslaan in de counter (4-2).

Trots op de titel
De fans van Dakota moesten aardig wat geduld hebben voordat het zich weer eens kampioen van Aruba mocht noemen ,,Na 23 jaar heeft Dakota eindelijk het kampioenschap binnen. Na een aantal zware weken , maar een mooi proces een terechte beloning. Door het behalen van de titel mag de ploeg deelnemen aan de Concacaf Champions League. Na afloop was er een mooi feest, eerst op het veld en daarna in het clubhuis dat binnen en buiten vol stond met supporters. Het is een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Ik ben er trots op dat ik de club heb kunnen helpen met het kampioenschap, dat was waarvoor ik gekomen was. Vanavond staat mijn training in de sportschool weer op het programma, de focus ligt vanaf nu op FC Lisse”, besluit Oehlers zijn verhaal.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Aan het woord