donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieODIN'59 vloert koploper Spakenburg, ACV haalt uit tegen Scheveningen

ODIN’59 vloert koploper Spakenburg, ACV haalt uit tegen Scheveningen

Koploper Spakenburg heeft haar eerste nederlaag geleden. In blessuretijd sloeg ODIN ’59 toe: 1-0. ACV en Scheveningen gingen een uur lang gelijk op, maar uiteindelijk bleven de punten in Assen: 5-2.

ODIN ’59 – Spakenburg
Kansen waren schaars in de eerste helft in Heemskerk. Het was ODIN ’59 dat voor rust de gevaarlijkste ploeg was, onder meer met een poging van Ron Scheffer. Na de pauze nam koploper Spakenburg het initiatief over en was het via Bert Steltenpool dichtbij de openingstreffer. Een kwartier voor tijd dachten de Blauwen op voorsprong te komen, maar de inzet van Kees Tol kon nog net van de lijn worden gehaald. Maar waar menigeen wachtte op de voorsprong van Spakenburg, was het ODIN ’59 dat in blessuretijd toesloeg. Milo Cremers tekende voor de 1-0. Door de nederlaag verliest Spakenburg de koppositie aan Jong Almere City.

ACV – Scheveningen 5-2
ACV deed opnieuw aan klantenbinding voor eigen publiek. Al na één minuut kwam de Asser formatie op voorsprong via Romano Djababoe. Na zeven minuten was er een mooi eerbetoon aan de afgelopen week overleden oud-speler en voorzitter van ACV Peter Kuntz. Enkele minuten later was het opnieuw Djababoe die het vizier op scherp had. Hij tekende voor de 2-0. En Scheveningen? Dat was dreigend via een kopbal van Mitchell de Vlugt op de lat en een aardig schot van Tim Peters. Direct na rust maakte Scheveningen het duel weer spannend via een rake kopbal van de zojuist ingevallen Marvin Nieuwlaat uit een vrije trap van Levi Schwiebbe. Schwiebbe scoorde, opnieuw uit een vrije trap, zelf na ruim een uur de 2-2. Lang kon de ploeg van John Blok niet genieten van de gelijkmaker, want ruim twintig minuten voor tijd betekende een fraaie stiftbal van Marco van der Heide de 3-2. Dat knakte Scheveningen, dat een kwartier voor tijd de 4-2 van Djababoe moest slikken. Die treffer werd al snel gevolgd door de 5-2 van Guus de Vries.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD