zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagODIN'59 en UDI'19 stappen toch naar rechter om punt in mindering

ODIN’59 en UDI’19 stappen toch naar rechter om punt in mindering

ODIN’59 en UDI’19 hebben besloten om toch het punt in mindering door het niet voldoen aan de licentie-eis voor contractspelers aan te vechten. Vrijdag zal er in Utrecht een kort geding worden gehouden, de rechter moet zich dan buigen of de straf van één punt in mindering wel redelijk is.

Veertien clubs gestraft

In de Tweede Divisie en Derde Divisie zijn er dit seizoen in totaal veertien clubs die niet mee wilden gaan in de plannen van de KNVB om een verplicht aantal spelers middels contracten vast te leggen. In eerste instantie leken de clubs drie punten in mindering te krijgen, maar uiteindelijk werd er door een koehandel vanuit de KNVB voor een ’tussenoplossing’ gekozen. De licentie-eisen worden per komend seizoen verlicht, maar daar tegenover staat wel dat er nog meer beloftenteams zullen instromen in de voetbalpiramide. Het aantal strafpunten werd daarbij voor dit seizoen ook teruggebracht van drie naar één.

Verschil maken in degradatiestrijd

Zowel ODIN’59 als UDI’19 strijden momenteel tegen degradatie. Het punt dat verloren is gegaan kan het verschil maken tussen behoud of degradatie. Dat is voor de clubs dan ook aanleiding om nu toch naar de rechter te stappen. Vrijdag zal dus opnieuw een spannende dag worden in de slepende licentiekwestie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD