dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagOdin'59-coach Plug: 'Dit is een wereldprestatie'

Odin’59-coach Plug: ‘Dit is een wereldprestatie’

“Afgelopen weken ben ik 10 jaar ouder geworden en 6 kilo afgevallen”, verzucht Odin ’59-coach Richard Plug tegenover TweedeDivisie.org. De oud-prof slaagde er opnieuw in met de Heemskerkers het seizoen een mooi slot te geven. Vorig jaar deed hij dat met het kampioenschap in de Hoofdklasse, nu verzekert Odin zich met één van de laagste budgetten van nog een jaar in de Derde Divisie: “Dat is echt met recht een wereldprestatie.”

Zes keer onze begroting

“Kijk alleen al naar de Hoofdklassers waar we in de nacompetitie tegen hebben gespeeld. Die hebben een begroting die zes keer, misschien wel acht keer zo hoog is als de onze. Wij hebben geen oud-profs lopen, maar pikken spelers op van lagere niveau’s”, constateert de succescoach opgelucht na de 3-1 zege op Ter Leede. “Ik vind echter wel dat we in de Derde Divisie thuishoren, helemaal als je ziet wat er dit seizoen allemaal heeft tegen gezeten. Neem de belachelijke schorsing van Eelke de Graaf, ik kan er nog kotsmisselijk om worden. Of het feit dat Jong Almere City aan het einde van het seizoen doodleuk nog even allemaal spelers van het eerste laat meedoen, het punt dat ons is afgepakt vanwege het gedoe rondom de licentie en contracten….”

Leicester City

“Wat hier de afgelopen twee jaar met Odin gepresteerd is, is vergelijkbaar met Leicester City in Engeland. Bovendien is het een extreem lang seizoen geweest. In elf maanden tijd hebben we veertig officiële wedstrijden gespeeld. En in al die wedstrijden hebben we op onze tenen moeten lopen, 110 procent moeten geven. Het jaar dat we kampioen werden in de Hoofdklasse vergeet ik nooit meer, maar deze handhaving is qua voldoening voor mij vergelijkbaar.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD