dinsdag, 27 februari 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagODIN-sterkhouder De Graaf voldaan richting AFC: 'Mooi om zo afscheid te nemen'

ODIN-sterkhouder De Graaf voldaan richting AFC: ‘Mooi om zo afscheid te nemen’

“Dit is toch veel mooier dan tiende worden”, grapte Eelke de Graaf richting zijn trainer Richard Plug na de verlossende 3-1 zege op Ter Leede. De blonde Alkmaarder scoorde weliswaar niet in de beslissende nacompetitiewedstrijd, maar toonde wel opnieuw klaar te zijn voor de stap naar AFC.

Elf maanden aan het voetballen

“Het was een erg zwaar seizoen”, blikte de balvaste spits tegenover TweedeDivisie.org terug op het debuutjaar van ODIN ’59 in de Derde Divisie. “We begonnen medio juli en zijn dus al bijna elf maanden achter elkaar aan het voetballen. Met name de afgelopen periode hadden we veel kansen nodig om tot scoren te komen. Ik ben echter blij dat ik met handhaving afscheid kan nemen van deze mooie club. Het was erg jammer geweest om bij verlies vanavond nog een biertje met de jongens te drinken en te moeten zeggen: ‘Dit was het dan.’ Nu we hebben gewonnen voelt het weer een beetje zoals vorig seizoen, toen we kampioen in de Hoofdklasse werden.”

Ga er blanco in

De Graaf vond de zege op Ter Leede verdiend: “Met name op basis van de tweede helft. Voor rust ging het redelijk gelijk op. Wij zochten veel de lange bal, maar wonnen daarbij wel vaak de tweede bal.” Volgend seizoen gaat de spits zijn geluk beproeven bij AFC: “Ik ga er blanco in, omdat ik nog nooit op Tweede Divisie-niveau heb gespeeld.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD