Volg ons

Derde Divisie

ODIN ’59-coach Richard Plug: ‘Over 20 of 30 jaar praat je hier nog over’

ODIN ’59-coach Richard Plug: ‘Over 20 of 30 jaar praat je hier nog over’

ODIN ’59 schreef geschiedenis door FC Emmen uit de beker te knikkeren. Coach Richard Plug was dan ook apetrots op zijn ploeg.

,,Dit is gigantisch”, jubelt hij tegenover FOX Sports. ,,Ik ben super trots op m’n spelers. We hebben van te voren een tactiek uitgedacht en dat hebben we naar onze mogelijkheden fantastisch ingevuld. We hebben misschien niet helemaal terecht gewonnen maar we hebben wel een hele goede wedstrijd neergezet.”

,,Over twintig of dertig jaar praat je hier nog over. Dat maakt voetbal zo leuk”, vervolgt hij. ,,Na rust was het eerste kwartier even hangen en wurgen. Als je dat een beetje doorkomt en je kunt ze pijn doen in de tegenstoot, dan wordt het misschien wel zeuren voor ze. En op het eind zijn ze geforceerd om lange ballen te gaan pompen en daar zijn wij nou net heel erg goed in”, grijnst de oud-prof.

,,Van binnen ben ik gewoon supertrots op m’n elftal. Het resultaat wat je nu boekt is wel een gevolg van een groep die heel erg goed met mekaar bezig is, niet alleen dit jaar maar een hele hoop al vier jaar onder mij. Dit is geschiedenis voor ODIN, geweldig.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Derde Divisie