Volg ons

Uitgelicht

‘Nummers 8 en 9 van gesplitste competitiepoules spelen om één degradatieplek’

‘Nummers 8 en 9 van gesplitste competitiepoules spelen om één degradatieplek’

Hoewel de KNVB de promotie/degradatie-bepalingen nog moet vaststellen, is een belangrijke bepaling daarin mogelijk al uitgelekt. Volgens De Gelderlander spelen de nummer 8 en 9 aan het einde van het seizoen tegen elkaar om te bepalen wie degradeert.

De regionale krant baseert zich op informatie vanuit TEC. De KNVB maakte eerder bekend uiterlijk op 1 januari 2021 de exacte reglementen van de aangepaste competitie in de tweede seizoenshelft bekend te maken.

TEC-trainer Hans van de Haar is in ieder geval not amused met de informatie die TEC kreeg: ,,Op basis van zo’n korte competitie vind ik echt niet dat je moet kunnen degraderen. Ik vind het waanzin. Het neigt naar competitievervalsing”, zegt Van de Haar tegen de krant. ,,Vul de Tweede Divisie dan gewoon met twintig ploegen volgend seizoen, met twee clubs die vanuit de derde divisie promoveren. Dat zou een mooie aanwinst zijn.”

Indien de informatie van TEC klopt, dan lijkt daarmee de mogelijkheid te worden geboden dat er vanuit beide Derde Divisies één club kan promoveren. Het lijkt aannemelijk dat voor de promotie/degradatie tussen de Derde Divisies en de Hoofdklassen dezelfde regeling zal gaan gelden.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht