zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlClubsGVVVNummer laatst GVVV treft in HFC de best presterende ploeg na de...

Nummer laatst GVVV treft in HFC de best presterende ploeg na de coronabreak

GVVV begint zaterdag aan een serie van vier thuisduels met een treffen tegen Koninklijke HFC. De gasten zijn het best presterende team in de tweede divisie na de herstart in februari, maar beginnen aan een reeks van drie uitduels. Nummer laatst GVVV lijkt een makkelijk te nemen horde voor HFC, maar de statistieken van de laatste jaren wijzen anders uit. GVVV was altijd een ‘angstgegner’ voor de Haarlemmers.

Positief

De ranglijst liegt nooit. Achtentwintig punten scheiden GVVV van Koninklijke HFC. Maar toch blijft trainer Gery Vink, die in oktober instapte, positief.

,,We zijn  nog niet één keer weggespeeld. We hebben nog zestien wedstrijden te gaan dat zijn 48 punten. Het wordt penibeler, dat wel, maar ik ben zelf  ontzettend gemotiveerd om GVVV erin te houden en de groep zelf ook.’’

Visie

Eén van de eerste vragen die Vink na zijn aanstelling aan de spelers stelde was. ,,Hoe willen jullie benaderd en getraind worden? Is dat op een amateur- of Champions League-level.”

Wenkbrauwen fronsten, lippen krulden, een stilte viel.

,,Iedereen koos unaniem voor trainen op CL-niveau. Dat maakt het voor mij ook makkelijker. Ik mag de eis daar ook naar bijstellen, want ze vragen er zelf om. Ik hoef niet tevreden te zijn met 50 procent; de lat moet gewoon hoog liggen”, aldus Vink.

 

,,Topfit worden, dat is het doel. Mentaal sterk worden is daarin het allerbelangrijkste. Iemand met heel veel talent zal het nooit redden zonder mentaal sterk in zijn schoenen te staan’’, weet de ex-assistent trainer bij AFC Ajax.

Doelpunten

Voorlopig dient zijn ploeg af te rekenen met het niet-scoren-syndroom dat sinds het begin van het seizoen rondwaart op het complex. GVVV scoorde slechts twaalfmaal in achttien duels.

De afgelopen wedstrijden bij Jong Sparta en Jong Volendam schortte het ook daaraan. Een volle supportersbus reist doorgaans mee om de ploeg een hart onder de riem te steken.

Eindpass

Die fans zagen GVVV bij Jong Sparta op 0-1 komen en vergeten de 0-2 te maken, waarna ze in de slotfase alsnog het deksel op de neus kreeg. ,,Tegen Jong Sparta waren we aanvallend slordig. Bij de 0-1 was de eindpass in de omschakeling niet goed. Organisatorisch stonden we wel goed.’’

Fitheid

Zaterdag treft GVVV HFC. Aan het begin van het seizoen spraken trainer en spelers in Haarlem zich uit dat ze het fitste team van de tweede divisie wilden worden.

Trainer Tamerus weet dat die commitment één van de bouwstenen is voor het succes van nu.

Die fitheid zit er bij de Haarlemmers goed in en bestaat niet alleen uit hard trainen, maar ook uit actief herstel.

Woensdagavond om 22.00 uur liep de selectie na het gewonnen duel met Excelsior Maassluis nog even een paar rondjes uit op het hoofdveld.

Uitlopen

Een cooling-down voordat er donderdag wederom een lichte training op het programma stond.

Na de herstart in begin februari is de Koninklijke ook het best presterende team na de coronastop. Na de hervatting won HFC vijf keer en speelde ze een keer gelijk.

Angstgegner

De Koninklijke treft in GVVV echter een angstgegner. In de vier eerder gespeelde wedstrijden in Veenendaal won de thuisploeg driemaal. En de  heenwedstrijd, eerder dit seizoen, eindigde in 0-0.

Ook in de districts- en KNVB beker stonden de Veenendalers en de Haarlemmers tweemaal tegenover elkaar op het sportpark Panhuis en ook in die duels werden de bezoekers telkens met lege handen naar huis gezonden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD