zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieNummer 16 FC Lienden lachend naar de slachtbank tegen VVSB

Nummer 16 FC Lienden lachend naar de slachtbank tegen VVSB

Op de middag waar bij VVSB een aantal spelers afscheid nam heeft FC Lienden zich vrijwillig als rode loper laten gebruiken. De Liedenaren van trainer Hans van de Haar haalde alles uit de kast om maar niet te winnen, zodat zij, als nummer 16 van de Tweede Divisie, aan de `gunstige kant` van de degradatie-play-offs zouden komen. In een parodie op voetbal van Betuwse makerij kon VVSB doen en laten wat het wilde en zodoende vertrouwen tanken voor de komende beslissende wedstrijden voor het lijfsbehoud. Mede door 3 assisten van Loyd van der Wilden en 2 goals voor zowel Guido Pauw als Frank Tevoert wonnen de Noordwijkerhouters met 6-2 van Lienden en eindigen zij op de vijftiende plaats in de Tweede Divisie. Aankomende woensdag wacht in Zeeland HSV Hoek.

Van te voren werden er al allerlei scenario’s uit de kast gehaald over deze bijzondere wedstrijd. Beide ploegen waren al verzekerd van deelname van de play-offs om degradatie te voorkomen (wat op zich voor beide ploegen al een hele prestatie is) en moesten alleen nog onderling uitvechten wie aan welke kant van het schema zou uitkomen. Bij beide ploegen was er een voorkeur voor de kant waar meer als zwakker bestempelde teams actief zullen zijn. De nummer 15 zou namelijk naar de kant gaan waar Quick Boys, Hoek en Oss’20 zich bevinden. De wildste verhalen over eigen doelpunten maken etc. gingen al in de rondte en dus waren de toeschouwers benieuwd wat er vanmiddag op De Boekhorst zich zou gaan afspelen. VVSB-trainer Eric Meijers had zeker niet zijn sterkste opstelling de wei ingestuurd, dus ook de thuisploeg gaf geen direct signaal af dat zij deze wedstrijd nou zo graag wilden gaan winnen. Aan deze winst was 4 minuten na het beginsignaal al eigenlijk “niet te ontkomen”. In de eerste aanval van Bavo was het al gelijk raak. Loyd van der Wilden, spelend in de “Marcelo-rol” op links, gaf de bal keurig voor op middenvelder Guido Pauw en zo was de voorsprong al snel een feit. FC Lienden vond dit prima en trok de trukendoos open om de kans op een eventuele gelijkmaker zo minimaal mogelijk te maken. Dit was goed te zien toen aanvaller Jesse van Baal al vroeg geblesseerd raakte en niet meer verder kon, maar van enige haast van wisselen totaal geen spraken was. Zijn uiteindelijke vervanger, Guytho Mijland, kon rustig aan zijn 10 minuten durende warming-up uitvoeren en zag toen ook nog dat zijn ploeg op een 2-0 achterstand kwam door weer een enorme verdedigende blunder. Lienden had de bal op het middenveld en wilde de bal terugpassen. Echter besloot verdediger Noah Barendse met een technisch overstapje de bal te laten lopen waardoor de bal doorschoot en VVSB-aanvaller Frank Tervoert ineens 1-op-1 met keeper Thom Jonkerman stond. Dit buitenkansje werd uiteraard benut die volgend jaar op wereldreis gaat en dus ook vanmiddag zijn laatste officiële competitiewedstrijd voor de thuisploeg speelde. Voor VVSB was de wedstrijd uitgedraaid op een oefenwedstrijdje waar het eigenlijk door het scoren van goals alleen nog maar kon werken aan het zelfvertrouwen. Lienden-trainer Hans van de Haar zag dat het “goed” was en zakte steeds comfortabeler weg in de groene tuinstoelen bij de Liendense dug-out. Plaats 16 was binnen en zodoende was de missie al vroeg geslaagd. En omdat de Liendense poort zó erg openstond, maakten de Noordwijkerhouters daar dan ook maar gebruik van. Voor rust werd het nog 3-0 door Lovette Felicia en 4-0 door andermaal Vervoert. Ook bij deze goals leverde de Liendense verdediging en keeper weer amper weerstand om de score niet verder te laten oplopen. Tekenend voor deze wanvertoning was dan ook de brede lach van keeper Jonkerman toen de ploegen de rust ingingen.

Na de rust was het wedstrijdbeeld eigenlijk niet veel anders; Lienden was vooral bezig de bal zo fout mogelijk naar elkaar te passen en VVSB kon zich langzamerhand voorbereiden op het afscheid van Tommy Bekooij en Jordy Zwart. 8 minuten na rust was het dan ook al weer raak toen het recept van de 1-0 (“voorzet Van der Wilden-Afroning Pauw”) zich herhaalde. Van der Wilden was sowieso bezig aan een prima wedstrijd en even later mocht hij zijn “assist-hattrick” voltooien toen verdediger Sven Verlaan profiteerde van een bal die zomaar voor zijn voeten belandde toen keeper Jonkerman weer volledig mistastte bij een vrije trap van de eerder benoemde linksback. Pas 10 minuten voor tijd leek Lienden het wel genoeg te vinden en liet het weer een beetje zien dat het weldegelijk over voetbaltalent beschikt. Vooral invaller Jouad Bellahsan was een lichtpuntje aan de pikdonkere Liendense hemel. De 27-jarige behendige aanvaller liet met een paar fraaie acties zien er tóch nog wat van te willen maken en produceerde, op aangeven van Guytho Mijland, in de 80e minuut de 6-1. Nadat Bekooij, Zwart en Sven Verlaan afscheid hadden genomen via publiekswissels was het duo Mijland-Bellahsan andermaal verantwoordelijk voor nóg een Liedense treffer. Dit keer was Bellahsan echter de aangever en Mijland vertolkte de rol als afmaker van de fraaiste goal van de middag. De vleugelaanvaller schoot de bal vanaf een meter of 16 genadeloos hard en strak in de kruising en liet keeper Menno de Jong absoluut kansloos.

Na 90 minuten vond scheidsrechter Nick Smit het welletjes en waren de kaarten voor de play-offs definitief geschud. VVSB eindigt door deze overwinning als nummer 15 van de Tweede Divisie en neemt het aanstaande woensdag en zaterdag als eerste op tegen HSV Hoek. Als de ploeg van Eric Meijers doorgaat, treft het in de finale de winnaar van Quick Boys – Oss’20. FC Lienden heeft wat het wilde en eindigt als 16e. De Liendenaren moeten in de kant met OFC Oostzaan, ASWH en VV Goes lijfsbehoud zien veilig te stellen. Aanstaande woensdag begint het, net als VVSB, in Zeeland waar VV Goes de tegenstander is. Bij de Zeeuwen zijn de messen ongetwijfeld geslepen en moet het nog maar blijken of Lienden door de wanprestatie van vanmiddag écht aan de “makkelijke kant” van het schema is gekomen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD