zondag, oktober 1, 2023
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieNoodlijdend JVC Cuijk trekt stekker uit topamateurvoetbal

Noodlijdend JVC Cuijk trekt stekker uit topamateurvoetbal

JVC Cuijk trekt per direct de stekker uit het zondagteam dat uitkomt in de Derde Divisie Zondag. Dat is maandagavond vrijwel unaniem door de leden van de club besloten tijdens een extra ledenvergadering.

JVC kampt met financiële problemen. Voor volgend seizoen dreigt een tekort van 50 duizend euro. Pogingen dat gat te dichten hadden geen succes. ,,Met een bloedend hart, maar bijna unaniem is nu besloten voor deze optie”, stelt woordvoerder Theo Heiltjes tegenover De Gelderlander. De kans is groot dat het zondagteam afgelopen zondag tegen OJC Rosmalen (5-0 nederlaag) haar laatste wedstrijd op hoog niveau speelde. De club heeft de KNVB namelijk verzocht niet te hoeven deel te nemen aan de play-offs om lijfsbehoud in de Derde Divisie Zondag.

,,We hebben van tevoren al geïnformeerd bij de KNVB over de te spelen nacompetitie, maar we hebben nog geen antwoord of we die wedstrijden kunnen laten schieten. Dat is dus nog even afwachten”, aldus Hieltjes. JVC Cuijk kampt al geruime tijd met financiële problemen, met name nadat vorig seizoen sponsor Hofmans afhaakte. Het besluit van de leden betekent dat er ook een einde komt aan het succesvolle tijdperk waarin de club in 2001 en 2007 kampioen werd van de Hoofdklasse. Vorig seizoen werd op een haar na promotie naar de Tweede Divisie gemist nadat in de play-off finale werd verloren van Jong Almere City FC.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD