donderdag, januari 27, 2022
HomeCompetitiesTweede DivisieNOC*NSF voert druk op kabinet op om trainen tot 20.00 uur weer...

NOC*NSF voert druk op kabinet op om trainen tot 20.00 uur weer toe te staan, Scherder, Gommers steunen plannen

Het gezond verstand lijkt dan toch te zegevieren in de sport en politiek. NOC*NSF, de sportbonden, de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en het Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) roepen het kabinet in een position paper op de sport als essentiële sector te zien en ’s avonds tot 20.00 uur open te houden.Woensdag is er een vergadering in de De Tweede Kamer over de maatregelen.

Weerbaarheid

NOC*NSF zegt over het niet-mogen-sporten na 17.00 uur. „Samen sporten en bewegen vergroot juist de weerbaarheid tegen het coronavirus. Door school en werk hebben veel mensen overdag geen tijd om te sporten. Sporten in groepsverband vindt plaats in de avond. Nu deze trainingen zijn komen te vervallen is het ook de vraag of het verantwoord is wedstrijden in het weekeinde plaats te laten vinden.”

NOC*NSF, de sportbonden, de VSG en de POS roepen nogmaals op sport als onderdeel van de oplossing te zien. Intensivist en OMT-lid Diederik Gommers gaf al aan dat de focus van het kabinet minder op thuisblijven en meer op het stimuleren van sporten en bewegen had moeten liggen.

Afweersysteem

Ook wetenschapper Erik Scherder is het daarmee eens: “uit meerdere onderzoeken blijkt dat door inactiviteit je afweersysteem verzwakt.” Van den Tweel wijst daarnaast ook op de uitlaatklep die sport de jeugd biedt, in de gestructureerde setting van een sportaccommodatie.

Setting

Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF, zegt. „Alle clubs en ondernemende sportaanbieders hebben de afgelopen anderhalf jaar laten zien dat zij een veilige setting kunnen bieden, daar is fors in geïnvesteerd, we werken met strikte protocollen. Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat besmettingen slechts zeer beperkt binnen de sport plaatsvinden.”

 

Ontmoetingen

Van den Tweel realiseert zich dat het aantal ontmoetingen beperkt moet worden en zegt. ,,Wij denken dat hiervoor betere maatregelen zijn, zoals die bijvoorbeeld eerder al zijn opgenomen in onze routekaart.”

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]