Volg ons
Sam Niland

Derde Divisie Zondag

Dramatische eerste training voor Niland bij Juliana’31

Dramatische eerste training voor Niland bij Juliana’31

Het voetbalseizoen 2016/2017 is voor Sam Niland dramatisch van start gegaan. De aanvaller raakte op de eerste training van Juliana’31, ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, zwaar geblesseerd. Door een ongelukkig moment liep Niland een blessure aan de meniscus op, waardoor hij zes tot negen maanden moet toekijken.

Blessure door bal op de knie

Niland liep de kwetsuur op tijdens een tamelijk onschuldig moment. Het twintigjarige talent kreeg tijdens de eerste training van Juliana’31 een bal op de knie en dat had dramatische gevolgen. Op de officiële clubsite van Juliana’31 legde Niland uit wat er op dat moment gebeurde. “De eerste training ging best lekker, tot het moment dat ik een bal op mijn knie kreeg, het leek een heel onschuldig moment maar door een verkeerde beweging schoot mijn meniscus los.”

Operatie noodzakelijk

Een zeer pijnlijk moment voor de flankspeler, die in 2015 overkwam van Beuningse Boys. De ernst was echter niet meteen duidelijk, maar de dokter had slecht nieuws. “Het was de vraag of het geknipt of gehecht moest worden. Knippen zou mij zes weken revalideren kosten, hechten zes tot negen maanden, het werd helaas hechten.” De club uit de Derde Divisie moet het zodoende een groot deel van het seizoen stellen zonder Niland.

Ook trainer Arnold Brehler baalde van de zware blessure van Niland. “Allereerst is het voor Sam erg triest dat dit is gebeurd, maar ook voor de smalle selectie van Juliana’31 is dit een flinke aderlating. Sam heeft afgelopen seizoen aangetoond een absolute meerwaarde te zijn voor de ploeg. We zullen hem komende maanden zeker gaan missen, maar zijn ook er van overtuigd dat hij er weer sterk uit zal komen, mentaal is Sam ijzersterk.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag