maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieNijboer: "Stap naar Oosting misschien wel veel te groot geweest"

Nijboer: “Stap naar Oosting misschien wel veel te groot geweest”

HHC Hardenberg heeft de angstvallige eer om als eerste club in de Tweede Divisie een trainer te ontslaan. Joseph Oosting sneuvelde vrijdagavond, nadat er in de eerste tien wedstrijden geen enkele zege werd geboekt. De Drent kwam afgelopen zomer als vervanger van Marcel Groninger en eigenlijk blijkt daar al de kern van het probleem te liggen. Dit geeft Bert Nijboer, in het bestuur verantwoordelijk voor de selectie, toe tegenover RTV Oost. Ook kijkt hij zelf in de spiegel.

Overgangsjaar zonder spanning

“De doelstelling voor dit seizoen was heel duidelijk. Marcel Groninger ging tamelijk laat weg. De selectie was al samengesteld op zijn visie en aanpak. Er kwam een nieuwe trainer, waardoor het toch al een soort overgangsjaar zou worden. We hebben gezegd dat we ons gewoon moesten handhaven en ervoor zorgen dat we niet een heel spannend jaar krijgen. Het lijkt erop dat dat niet lukt, want het is al redelijk vroeg in het seizoen spannend.”

Als beleidsmakers diepste in spiegel kijken

Oosting kwam over van de jeugd van Vitesse, nadat hij eerder al werkte bij onder meer WKE en ACV. Nijboer staat nog altijd achter de keuze van de trainer, maar ziet achteraf wel een fout. “Ik verwijt onszelf niet dat we Oosting hebben aangesteld, maar we zijn beleidsmatig wel verantwoordelijk. Wat we gezamenlijk geconcludeerd hebben is dat het bijna niet te doen is de patronen die men gewend is los te laten. In combinatie met heel veel blessures maakt dat je beperkt bent in het wijzigen van je systeem en aanpak. Oosting is een andere kerel dan Groninger. Daar hebben we bewust voor gekozen, maar misschien is die stap wel veel te groot geweest. Wij als beleidsmakers moeten in dit geval het diepste in de spiegel kijken.”

Aantal cruciale duels voor de boeg

Beloftentrainer Gert-Jan Karsten staat nu voorlopig voor de groep. “We hebben er nu voor gekozen om even de rust te pakken en de tijd te nemen. We willen de goede afwegingen maken en daarvoor moet je tijd nemen.” Een snelle benoeming van een nieuwe trainer ligt dus niet in de lijn der verwachting. HHC Hardenberg heeft vier punten op de teller, met nog 24 duels te gaan is de achterstand op de veilig veertiende plaats nog wel te overzien. Nummer veertien Jong Sparta heeft namelijk ook pas tien punten. De aankomende weken lijken wel cruciaal te worden met duels tegen Jong Twente, Jong Vitesse en Koninklijke HFC, de huidige nummers zestien, zes en vijftien van de ranglijst.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD