donderdag, juli 7, 2022
HomeAfrica Cup of NationsNigeria vs Soedan livestream: Afrika Cup preview, aftraptijd en teamnieuws

Nigeria vs Soedan livestream: Afrika Cup preview, aftraptijd en teamnieuws

Zaterdagmiddag trappen Nigeria en Soedan om 17:00 af in Abuja Stadium. De strijd voor de knock-out fase van het toernooi ligt volledig open.

Dit weekend zal het The Super Eagles spelen tegen het elftal van Soedan. Momenteel heeft Nigeria al één overwinning op hun naam staan bij het toernooi, terwijl Soedan alleen gelijkspel heeft gespeeld. Maakt Soedan een comeback of zal Nigeria zijn winning streak verhogen tijdens de Afrika Cup? 

VS

Datum: Zaterdag 15 januari
Aftrap: 17:00, Stade Omnisport de Garoua

Nigeria vs Soedan Live stream

Wil jij de Livestream van Nigeria tegen Soedan volgen? Maak dan snel een account aan bij Bet365 en volg gratis de gehele wedstrijd.

Via Bet365 vind je een compleet overzicht van statistieken en je krijgt te zien waar de bal zich op het speelveld bevindt. Hiernaast is het ook mogelijk om de livestream te volgen via het platform, waardoor je geen moment mist!

Door deze livestream is het ook direct mogelijk om te live betten op deze wedstrijd! 

Nigeria vs Soedan: Voorbereiding & laatste nieuws

De drievoudige kampioenen van Afrika, Nigeria, gaan hun tweede winst proberen te halen in de kampioenschappen. Nadat Nigeria 1-0 won tegen Egypte, speelde Soedan 0-0 tegen Guinee-Bissau.

In groep D heeft Nigeria nu drie punten. Soedan en Guinee-Bissau elk één, terwijl Egypte nu geen enkele punt heeft weten binnen te smokkelen.

Als we naar de statistieken kijken van Nigeria tegen Soedan, lijkt het erop dat Nigeria in het voordeel staat. In de 14 matches tegen elkaar heeft Nigeria 8 keer gewonnen, 4 keer gelijkspel gespeeld en maar 2 keer verloren.

Volgens Burhan Tia, coach van Soedan, is het jonge team zich goed aan het voorbereiden op de wedstrijd tegen Nigeria en weten ze hoe ze deze match moeten aanpakken om te winnen.

Nigeria vs Soedan: Wanneer is de aftrap?

De wedstrijd begint zaterdag 15 januari om 17:00 ’s middags. De scheidsrechter van dienst is nog niet bekend en de wedstrijd wordt gespeeld in de Abuja Stadium. Het Abujastadion is gelegen in de gelijknamige stad Abuja en biedt plaats aan 60.491 toeschouwers. Dat maakt het 1 van de grootsche stadions van Nigeria. 

Nigeria vs Soedan Team nieuws

Nigeria
Vermoedelijk zal Nigeria de volgende opstelling hebben: Awoniyi, Simon, Iheanacho, Chukweze, Ndidi, Aribo, Sanusi, Ajayi, Troost-Ekong, Aina, Okoye. In deze opstelling zijn ze ook gestart tegen Egypte en is dus een succesformatie gebleken. Met deze basis zullen ze waarschijnlijk in een 4-4-2 formatie starten, zoals dat ook tegen Egypte is geweest. Of kiest Nigeria wellicht toch nog voor een aanvallendere opstelling?

Tijdens de wedstrijd tegen Egypte is er geen speler van Nigeria geblesseerd geraakt en dus is het hoogstwaarschijnlijk dat Nigeria met de dezelfde elf start tegen Soedan. 

Soedan
Vermoedelijk zal het Sudaanse team de volgende opstelling hebben: Abou, Elfadni, Nemer, Karshoum, Mohamedein, G Omer, Khidir, Al-Rasheed, A Omer, Nooh, Abdelrahman. Het zelfde team als waar ze mee starten bij de remise tegen Guinea-Bissau. Ook zou het natuurlijk mogelijk kunnen zijn dat bondscoach Tia kiest voor een verdedigendere opstelling mede door het scorende vermogen van Nigeria. Wel zijn er in de wedstrijd tegen Guinea-Bissau geen spelers met blessures of rode kaarten van het veld gegaan, dus vermoedelijk start Soedan ook met de dezelfde elf. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS