dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagNieuwsflits: UNA, De Treffers, Huizen, SteDoCo, HSC'21

Nieuwsflits: UNA, De Treffers, Huizen, SteDoCo, HSC’21

Het nieuws in de Tweede Divisie en Derde Divisie stapelt zich zo snel op dat het overzicht bijna is verdwenen. Daarom brengen we vanaf heden met enige regelmatig de Nieuwsflits. Kort en bondig verzamelen we het nieuws uit de divisies, zodat je weer helemaal bij bent.

Twee wedstrijden door Eredivisieduels verzet

De wedstrijd tussen Jong Vitesse en UNA is alsnog verzet. Eerder deze week liet UNA nog weten zeer kwaad te zijn vanwege het plotselinge bericht van de KNVB dat het treffen van zondag naar zaterdag moest worden verplaatst. Dit omdat de wedstrijd Vitesse – AZ werd aangemerkt als risicowedstrijd, waardoor het beloftenteam niet tegelijkertijd mocht spelen. Uiteindelijk is UNA in overleg met Jong Vitesse toch akkoord gegaan met een verplaatsing. Er wordt nu gespeeld op zaterdag 28 januari om 15.00 uur. De wedstrijd tussen Jong Sparta en De Treffers gaat juist van zaterdagavond naar zondagmiddag. Dit omdat op zaterdag 18 maart Sparta ook thuis speelt tegen Heracles Almelo.

Huizen: Vier vertrekkers en één blijver

Huizen ziet komende zomer minimaal vier spelers vertrekken. Keepers Johan Verkerk, Wilco Mackaay, verdediger Danny Benning en middenvelder Sam Doeve hebben aangegeven te kiezen voor hun maatschappelijke carrière. Daarom gaan ze stoppen of op een lager niveau spelen. Joey Papamelodias zal wel langer blijven op De Wolfskamer. De verdediger uit Hoorn gaat al zijn vierde seizoen in bij Huizen en dat pas op zijn 21ste. Hij speelde hiervoor in de jeugd van FC Utrecht.

Aanvoerder SteDoCo plakt er een jaar aan vast

Shelton Martis heeft besloten om minimaal nog één seizoen te blijven bij SteDoCo. De inmiddels 34-jarige centrale verdediger kwam ruim een jaar geleden naar Hoornaar en is inmiddels aanvoerder van de ploeg. Komende zomer zijn er veel verschuivingen bij SteDoCo, want er is al een grote groep aanwinsten gepresenteerd. Martis blijft dus wel als vast gezicht.

Selectie HSC’21 krijgt vorm

In Haaksbergen wordt inmiddels een aantal weken met de selectie gesproken en dat levert flink wat verlengers op. Erwin Nieuwboer, Sjoerd Visschedijk, Joost Eterkate, Joost Screever, Bas Postma en Bas ter Hogt hebben deze week laten weten bij HSC’21 te blijven. Niels Rupert zal volgend seizoen geen deel meer uitmaken van de selectie. Dat geldt ook voor Tom Brummelhuis en Burak Basut (hij verkast naar het ver afgezakte SVZW). Kelvin Veensma, Freek Grondman, Dion Hartgerink, Jeffrey Brammer, Rutger Tenhagen, Caglar Uguz en Cenk Uguz gaven al aan te blijven, Tom Veldhuis keert weer terug in de selectie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD