maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagNieuwsflits: TEC, ASWH, De Meern, Spakenburg, Hercules, DVS'33, HBS

Nieuwsflits: TEC, ASWH, De Meern, Spakenburg, Hercules, DVS’33, HBS

Het nieuws in de Tweede Divisie en Derde Divisie stapelt zich zo snel op dat het overzicht bijna is verdwenen. Daarom brengen we vanaf heden met enige regelmaat de Nieuwsflits. Kort en bondig verzamelen we het nieuws uit de divisies, zodat je weer helemaal bij bent.

TEC-speler tekent in Australië

Jip Bartels gaat een opvallend avontuur aan. De spits kwam de afgelopen seizoenen uit voor TEC en had zijn vertrek al aangekondigd. Hij heeft nu een contract getekend bij Avondale FC in Australië. De voormalig jeugdspeler van Ajax en FC Utrecht heeft voor één jaar getekend. De club spelend onder de rook van Melbourne komt uit in de Nation Premier League Victoria, het hoogste semi-professionele niveau onder de A-League.

Sequeira plakt er nog een jaar aan vast

Juanito Sequeira zal er nog een jaar aan vast plakken bij ASWH. De 35-jarige middenvelder sloot in de winterstop aan, maar door een blessure moest hij alsnog lang toekijken. De slotfase van het seizoen maakte hij wel binnen de lijnen mee en zal nog minimaal een jaar op sportpark Schildman spelen.

Tweetal zegt Elinkwijk af en blijft bij De Meern

De zeer verrassende promotie van De Meern zorgt ervoor dat Hakan Yasar en Serkan Yasar alsnog bij de oranjehemden zullen blijven. De broers hadden al laten weten over te stappen naar Elinkwijk, maar de papieren zijn verscheurd. “Ik had een overeenkomst met Elinkwijk, maar die was alleen geldig als de club in de eerste klasse zou blijven. Elinkwijk degradeerde en ik heb bij De Meern het hele seizoen in de hoofdklasse gespeeld. Ik kan het niveau aan en zag het niet zitten om naar Elinkwijk te gaan”, zegt Hakan in AD/Utrechts Nieuwsblad.

Superboer naar Hercules

Hercules ziet zowat de volledige basisformatie vertrekken en is dan ook druk bezig om nieuwelingen aan te trekken. De meest recente aanwinst is Marinho Defares. De linksbenige verdediger speelde afgelopen seizoen al in de Derde Divisie Zondag met Jong De Graafschap. Hij blijft in Utrecht op dit niveau acteren.

Contract verscheurd, Ahrens terug naar DVS’33

Mike Ahrens heeft zijn doorlopende contract bij Spakenburg laten ontbinden. Na een moeizame start kreeg hij steeds meer speeltijd. Dat veranderde echter na de vele trainerswisselingen. Nog dezelfde dag tekende Ahrens bij zijn voormalige club DVS’33. “Ik ben blij om terug te keren. Ik weet wat ik bij DVS kan verwachten, ik weet waar ik terechtkom en ik ken de mensen. Ik verwacht dat ik bij DVS meer kans op speeltijd heb dan bij Spakenburg.”

Japanner van TEC maakt selectie DVS compleet

Daarnaast heeft DVS’33 ook Kengo Ichikawa gepresenteerd. Hij maakt daarmee gelijk de selectie van trainer Bert van Hunenstijn, die overkomt van SDC Putten, compleet. De Japanner kwam bij TEC terecht, maar kreeg niet veel speeltijd. Daarop stapte hij over naar AGOVV en in de tweede klasse liet hij zijn kwaliteiten wel zien. Daarop gaat hij het nu weer een stap hoger proberen.

Kaapverdiaanse aanvaller voor HBS

Nelson Vieira Tavares Da Veiga gaat komend seizoen aan de slag bij HBS. De 27-jarige Kaapverdiaanse aanvaller was dit seizoen clubloos. De voormalig profvoetballer van onder meer De Graafschap en Veendam hield wel zijn conditie op peil en sluit dus nu aan in Den Haag.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD