zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagNieuwsflits: Spakenburg, VVSB, JVC Cuijk, HBS, SteDoCo, ONS Sneek, OJC

Nieuwsflits: Spakenburg, VVSB, JVC Cuijk, HBS, SteDoCo, ONS Sneek, OJC

Het nieuws in de Tweede Divisie en Derde Divisie stapelt zich zo snel op dat het overzicht bijna is verdwenen. Daarom brengen we vanaf heden met enige regelmatig de Nieuwsflits. Kort en bondig verzamelen we het nieuws uit de divisies, zodat je weer helemaal bij bent.

Blijham enige tijd uitgeschakeld

Spakenburg moet rekening houden met een afwezigheid van zo’n vier tot zes weken van Matthijs Blijham. De verdediger ging in december op wintersport en dat verliep voor hem niet helemaal gelukkig. Hij brak zijn sleutelbeen en staat volgens RTV Utrecht enige tijd aan de kant nadat hij komende woensdag geopereerd gaat worden aan het bot. Voor de revalidatie staat vier tot zes weken.

Fecunda langer bij VVSB

VVSB wil zijn selectie voor volgend seizoen het liefst zo snel mogelijk op orde brengen. In dat kader heeft de club nu ook bekendgemaakt dat Richello Fecunda volgend seizoen opnieuw het shirt van VVSB draagt. Daarmee is de Tweede Divisionist een extra jaar verzekerd van de diensten van de rechtsback. Tegelijkertijd werd ook bekend dat Tom Broekhuizen de club uit Noordwijkerhout verruilt voor SJC.

Heugelijk nieuws voor JVC Cuijk

JVC Cuijk is met heugelijk nieuws naar buiten getreden. De club was er veel aangelegen om Yorrit Kanters voor de club te behouden. De doelman genoot zijn jeugdopleiding tenslotte bij JVC Cuijk, al maakte hij wel tijdelijk een uitstapje naar NEC. Bij JVC Cuijk wilden men de talentvolle doelman graag behouden en inmiddels is dat dan ook gelukt.De doelman, die momenteel de geblesseerde Bart Tinus vervangt in de hoofdmacht van JVC Cuijk, schittert ook volgend seizoen in het shirt van Cuijk.

HBS haalt doelman van Fortuna Sittard

HBS heeft zich versterkt met een speler van Fortuna Sittard. De club uit de Derde Divisie Zondag heeft Paul van der Helm opgepikt bij de Jupiler League-club, waar zijn contract afgelopen week is ontbonden. De sluitpost maakt per direct de overstap naar Den Haag. Van der Helm zal ongetwijfeld hopen om bij HBS aan spelen toe te komen. Bij Fortuna Sittard waren zijn kansen op speelminuten zeer klein.

SteDoCo meldt twee vertrekkers en één blijver

Bij SteDoCo weet men inmiddels waar men aan toe is als het gaat om Jermaine van Pijkeren en Noël Goossens. Beide spelers zijn bezig aan hun laatste seizoen in het shirt van de Derde Divisionist. Ze verlaten SteDoCo aan het einde van het seizoen. Wie dat niet doet, is de 24-jarige Chris Boom. Hij gaat volgend seizoen beginnen aan zijn zevende seizoen bij de eerste selectie van SteDoCo. De club heeft daarbij een optie om het contract met nog een jaar te verlengen.

Sneek haalt speler weg bij Harkemase Boys

ONS Sneek heeft vanaf de zomer van volgend seizoen een nieuwe speler in zijn selectie. Arton Musliu maakt de overstap van Harkemase Boys naar ONS Sneek. Dat de 27-jarige middenvelder zou vertrekken bij Harkemase Boys, was al enige tijd bekend. Waar hij aan de slag zou gaan, was echter nog even de vraag. ONS Sneek is het dus geworden.

Clubtopscorer plots weg bij OJC

OJC Rosmalen heeft wel iets heel frappants meegemaakt. De club heeft te horen gekregen dat Jaouad Chraou per direct vertrekt bij de club. De tas van de clubtopscorer is al ingeleverd door een van zijn ploeggenoten. De aanvaller hoopt in België aan een lucratief avontuur te komen. Hij staat in de belangstelling van KFC Houtvenne.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD