maandag, 27 mei 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagNieuwsflits: Huizen, Rijnsburgse Boys, ASWH en VVOG

Nieuwsflits: Huizen, Rijnsburgse Boys, ASWH en VVOG

Het nieuws in de Tweede Divisie en Derde Divisie stapelt zich zo snel op dat het overzicht bijna is verdwenen. Daarom brengen we vanaf heden met enige regelmaat de Nieuwsflits. Kort en bondig verzamelen we het nieuws uit de divisies, zodat je weer helemaal bij bent.

Nieuw avontuur voor Huizen-verdediger

Huizen gaat na het lopende seizoen afscheid nemen van Jorik van Ruiswijk en daarmee is hij al de veertiende (!!) vertrekker. De linksback heeft aangegeven graag op zoek te willen gaan naar een nieuw avontuur en na twee seizoenen in het groen en geel komt er dan ook een eind aan zijn carrière bij Huizen. Het was de verplichting van drie keer per week te moeten trainen die Van Ruiswijk tot zijn beslissing dwong.

Vertrekker bij Rijnsburgse Boys

Donny Verdam keert na het lopende seizoen niet meer terug in het shirt van Rijnsburgse Boys. De oud-middenvelder van Young Boys en Koninklijke HFC heeft aangegeven te willen vertrekken. “Ik heb een gesprek gehad met de technische commissie. Daaruit heb ik geconcludeerd dat er onvoldoende vertrouwen is in mij. Als dat het geval is, kun je maar beter stoppen”, aldus de woorden van Verdam op de clubsite. De 31-jarige speler richt zijn vizier voor komend seizoen op een club uit de Tweede of Derde Divisie.

Uien houden vast aan natuurgras

De afgelopen weken zijn er veel wedstrijden afgelast op natuurgras. Het is voor Rijnsburgse Boys geen reden om over te stappen op kunstgras, zo laat de club zaterdag weten in aanloop naar het treffen met IJsselmeervogels. “Ondanks het hele jaar meer zorg voor een natuurveld dan bij kunstgras, heeft het bestuur toch besloten om op veld 1 zo lang als het gaat natuurgras te houden. We loopt er een aanvraag bij de gemeente om veld 2 te veranderen in een kunstgrasveld. Daarnaast is er een vergunning aangevraagd om rond veld 1 een lichtinstallatie te plaatsen”, zo liet bestuurslid Peter van Tilburg optekenen in het programmaboekje.

Van de Werp langer bij ASWH

ASWH is achter de schermen druk bezig met het verlengen van de nodige contracten. Nadat de club al een heel rijtje spelers langer voor zich heeft weten te behouden, kunnen we ook de naam van Gilmaro van de Werp aan dat lijstje toevoegen. Na de zomer zal de verdediger alweer aan zijn vijfde seizoen beginnen bij de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht.

VVOG heeft aanwinst te pakken

VVOG Joshua Tijdens is vanaf na de zomer in het shirt van VVOG te bewonderen. De 21-jarige spits verlaat Lelystad’67 in de hoop zijn scorende kwaliteiten ook bij VVOG te kunnen laten zien. Op de clubsite van zijn nieuwe ploeg liet Tijdens zich uit over de stap. “Het is mijn ambitie om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. De stap naar VVOG is goed voor mijn verdere ontwikkeling en voor mij een mooie test om te kijken waar mijn plafond ligt”, aldus Tijdens.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD