dinsdag, 18 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagNieuwsflits: GVVV, TEC, Hercules, VVOG, IJsselmeervogels

Nieuwsflits: GVVV, TEC, Hercules, VVOG, IJsselmeervogels

Het nieuws in de Tweede Divisie en Derde Divisie stapelt zich zo snel op dat het overzicht bijna is verdwenen. Daarom brengen we vanaf heden met enige regelmaat de Nieuwsflits. Kort en bondig verzamelen we het nieuws uit de divisies, zodat je weer helemaal bij bent.

Twee vertrekkers bij GVVV

De technische commissie van GVVV heeft besloten dat twee spelers na het lopende seizoen niet meer op hoeven komen draven. De club neemt aan het eind van het seizoen afscheid van Joey Steenbergen en Jamarro Diks. Beide spelers kwamen dit seizoen zelden aan spelen toe en hebben dan ook te horen gekregen dat hun contract bij de club niet wordt verlengd.

Blessure voor Hofman

GVVV moet het daarnaast even doen zonder Rodny Hofman. De vaste rechtervleugelverdediger van de blauwhemden is donderdag op de training geblesseerd geraakt. Trainer John de Wolf laat aan RTV Utrecht weten dat het een ernstige blessure is, maar onderzoek moet uitwijzen wat er exact aan de hand is. Dit weekend speelt Hofman in ieder geval niet mee.

Onyeike langer bij TEC

TEC is erin geslaagd om Obi Onyeike langer voor de club te behouden. De 22-jarige verdediger zal ook volgend seizoen het shirt van de club dragen. Hij gaf zijn ‘jawoord’ op een verbintenis tot 1 juli 2018. Door blessures kwam de volle potentie van Onyeike tot op heden nog niet altijd tot uiting. Mogelijk dat dat binnenkort alsnog gebeurt.

De Jonge weg bij Hercules

Jarno de Jonge heeft zijn conclusies getrokken en is na het lopende seizoen niet langer één van de spelers van Hercules. De doelman hoeft bij Hercules niet vaak te rekenen op speelminuten, omdat Fons Mulder de voorkeur krijgt. Na de zomer wordt David Pertrijs doorgeschoven in de pikorde en is hij de tweede goalie van Hercules.

Braam en De Groot langer bij VVOG

Wilko Braam en Roelof de Groot zijn ook volgend seizoen te zien in het shirt van VVOG. Beide spelers hebben aangegeven dat ze een jaar langer door willen bij de club. Braam had ook kunnen vertrekken, want er waren meerdere clubs met interesse. “Ook komend jaar denk ik dat we nog een stap kunnen maken en daar draag ik graag mijn steentje aan bij”, vertelde Braam op de clubsite. Voor de 22-jarige De Groot was de keuze veel makkelijker. Hij brak dit seizoen door bij de club in het groen wit en wil ook volgend seizoen voor de ploeg uitkomen.

IJsselmeervogels krijgt boete voor vuurwerk

IJsselmeervogels moet in zijn buidel tasten nadat supporters rondom de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen onder meer vuurwerk, rookpotten en fakkels hebben afgestoken. Het incident vond in december plaats en nu heeft de club te horen gekregen dat het een boete van 5.000 euro moet betalen. Mocht een dergelijke actie binnen een jaar weer worden uitgevoerd, zal ook de voorwaardelijke boete van 2.500 euro betaald moeten worden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD