woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagNieuwsflits: FC Lienden, Katwijk, De Treffers, AFC, Hercules, Spakenburg, HBS

Nieuwsflits: FC Lienden, Katwijk, De Treffers, AFC, Hercules, Spakenburg, HBS

Het nieuws in de Tweede Divisie en Derde Divisie stapelt zich zo snel op dat het overzicht bijna is verdwenen. Daarom brengen we vanaf heden met enige regelmaat de Nieuwsflits. Kort en bondig verzamelen we het nieuws uit de divisies, zodat je weer helemaal bij bent.

Hercules versterkt zich met verdediger van FC Lienden

Hercules heeft zijn selectie versterkt met een speler van FC Lienden. Lars Willemse laat de club achter zich om in Utrecht aan een nieuw avontuur te beginnen dichter bij huis. Hij vertrekt namelijk naar Utrecht om daar te wonen en te studeren. Met de overgang van de verdediger komt er alweer een eind aan een periode van een paar maanden bij FC Lienden.

Maatoug mag het laten zien bij Katwijk

Bij Katwijk is men altijd op zoek naar nieuwe talenten en daar weet de achttienjarige Oualid Maatoug nu alles van. De van ADO Den Haag overgekomen aanvaller behoort sinds deze week tot de talentenpool van de club en mag zich dus gaan bewijzen bij Katwijk.

Jeugdspelers schuiven door bij De Treffers

De Treffers heeft twee van zijn talenten door laten stromen naar de hoofdmacht van de club. Akin Zeyrek en Devin Jacobs hoeven zich vanaf deze zomer niet langer jeugdspelers van de club te noemen. Luuk Langeveld zal op zijn beurt de overstap maken naar het zaterdagteam van De Treffers.

AFC haalt Potveer naar de club als nieuwe keeper

AFC heeft Joey Potveer in huis gehaald. De club kon wel een extra doelman gebruiken en heeft die nu gevonden in de oud-jeugdspeler van FC Groningen en AZ. Een verrassende transfer, als we de goalie mogen geloven. “Ik had dit zelf niet meer verwacht. Er was in februari al interesse van verschillende clubs. Die heb ik echter allemaal afgezegd en besloten om bij Zwaluwen’30 te blijven”, vertelde hij aan Het Amsterdamsche Voetbal. Nu is het alsnog van een overgang gekomen.

Belterman naar lager niveau

Spakenburg neemt afscheid van Joey Belterman. De 23-jarige middenvelder kon niet voorkomen dat de club degradeerde naar de Derde Divisie en heeft nu besloten om aan de slag te gaan bij RKZVC. Vroeger speelde de 23-jarige speler in het betaalde voetbal voor onder meer FC Den Bosch en Heracles Almelo.

Houben weg bij HBS

Stijn Houben vertrekt bij HBS. De verdediger met een verleden in de jeugd van Feyenoord vertrekt naar Rotterdam vanwege zijn studie en stage. Om toch te blijven voetballen, gaat de mandekker daar aan de slag bij VOC Rotterdam.

Magreb’90 vindt nieuwe doelman bij DOVO

Megreb’90 heeft vanaf komend seizoen de beschikking over Bodhi Prinssen. De doelman zat de afgelopen maanden zonder club nadat hij had besloten te vertrekken bij DOVO. Bij Magreb’90 kan de oud-speler van FC Utrecht weer op speelminuten rekenen.

Grünholz ook aan de slag bij ADO Den Haag

Edwin Grünholz gaat zijn werkzaamheden bij Westlandia combineren met een baan bij ADO Den Haag O19. De hoofdtrainer van Westlandia zal tegelijkertijd ook aan de slag gaan als trainer van het jeugdteam van ADO Den Haag.

ACV krijgt kunstgrasveld

ACV is naar de Derde Divisie gepromoveerd, maar er moet wel nog het één en ander gebeuren wil de club echt klaar zijn voor die competitie. Zo is onder meer kunstgrasveld met ledverlichting nodig. Dat veld gaat er komen, want de gemeente Assen heeft zo’n 600.000 euro paraat voor de club.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD