dinsdag, 5 maart 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagNieuwsflits: FC Lienden, GVVV, Quick'20, ASWH, HSC'21, ACV

Nieuwsflits: FC Lienden, GVVV, Quick’20, ASWH, HSC’21, ACV

Het nieuws in de Tweede Divisie en Derde Divisie stapelt zich zo snel op dat het overzicht bijna is verdwenen. Daarom brengen we vanaf heden met enige regelmaat de Nieuwsflits. Kort en bondig verzamelen we het nieuws uit de divisies, zodat je weer helemaal bij bent.

Ledenraad FC Lienden is akkoord

Het nieuwe kunstgrasveld komt steeds dichterbij voor FC Lienden. Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het bestuur van FC Lienden mandaat gekregen om voor de aanvang van het nieuwe voetbalseizoen de plannen voor vervanging van het verouderde en inmiddels afgekeurde kunstgras veld verder uit te werken en te realiseren. Bij de gepresenteerde voorstellen is het uitgangspunt meegenomen dat de gemeenteraad van de gemeente Buren komend najaar de door het college van B&W afgegeven intentieverklaring wat betreft de gemeentelijke bijdrage aan deze vernieuwing van het kunstgras veld zal bekrachtigen. Daar de KNVB, tot grote verbazing van de club, het huidige kunstgrasveld heeft afgekeurd rest de vereniging niets anders dan vooruit te lopen op de gemeentelijke besluitvorming later dit jaar en moet er onmiddellijk tot actie overgegaan worden.

Tiende nieuweling FC Lienden

Behalve over kunstgras is FC Lienden ook druk over de selectie. Serge de Vries is namelijk alweer de tiende nieuweling die is gepresenteerd. De 24-jarige komt over van De Bataven en volgt daarmee zijn voormalig ploeggenoot Jermo Wilsterman. De Vries speelde eerder in de jeugd bij De Graafschap, DCS en Babberich.

GVVV-trainer gaat naar PSV

GVVV ziet keeperstrainer Albert van der Sleen vertrekken naar PSV. Hij gaat in Eindhoven fulltime aan de slag als trainer bij de jeugdafdeling.”Natuurlijk is dit een fantastische kans voor Albert”, reageert bestuurslid voetbaltechnische zaken Loek Budding op het nieuws.”Ondanks de eerdere contractverlenging van één jaar, kunnen en willen we hem deze kans niet ontnemen.”

Quick’20 vindt nieuwe spits

Bij Quick’20 moet Dennis Kemperink de opvolger worden van Rens van Benthem die naar HHC Hardenberg verkast. De 25-jarige fysiek sterke spits speelde in jeugd van BWO en staat inmiddels al acht jaar in het eerste elftal in Hengelo. Hij moet nu voor doelpunten gaan zorgen in Oldenzaal.

Koetsier verkast naar ASWH

Danny Koetsier stapt over van CION naar ASWH. De aanvaller speelde eerder al voor TSB, HVO en Victoria’04. Hij maakt een grote sprong, want CION speelt slechts in de vierde klasse. De spits wil zich dan ook opwerken via het tweede team. “Daar zal ik moeten laten zien wat ik kan en wie weet wat daar dan uit volgt”, laat hij weten aan VoetbalRotterdam.

HSC’21 plukt verdediger op bij RKC Waalwijk

Mark Engberink komt komend seizoen uit voor HSC’21. De 24-jarige verdediger speelde afgelopen twee jaar in de Jupiler League voor RKC Waalwijk. Daarvoor kwam hij uit voor FC Twente en kwam tot acht duels bij het beloftenteam in de eerste divisie. Via Heracles Almelo (3 duels) kwam de vleugelverdediger terecht in Waalwijk. Daar wordt zijn contract niet verlengd en Engberink kiest nu voor de stap naar Haaksbergen.

Juliana’31 heeft selectie al rond

Via de play-offs is Juliana’31 uit de Derde Divisie gedegradeerd. De club uit Malden heeft voor het komende seizoen, in de jacht om terug te keren, de selectie al rond. Mattheys Kuypers komt over van Silvolde en is daarmee de laatste speler die aan de selectie wordt toegevoegd. De volledige ploeg bestaat uit zeventien veldspelers en twee keepers.

Ambitieus ACV haalt drie spelers

De selectie van ACV wordt in rap tempo versterkt. Marco van der Heide werd al overgenomen van Oranje Nassau en daar is diens ploeggenoot Ibrahim Sillah ook bijgekomen. De 22-jarige verdediger speelde ook in Groningen. Justin Mulder en Pascal Huser maken van FC Emmen de overstap en de twee aanvallers zijn daarmee de zesde en zevende versterking in Assen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD