zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagNieuwsflits: AFC, TEC, IJsselmeervogels, VVOG, ODIN'59, OFC, Quick Boys

Nieuwsflits: AFC, TEC, IJsselmeervogels, VVOG, ODIN’59, OFC, Quick Boys

Het nieuws in de Tweede Divisie en Derde Divisie stapelt zich zo snel op dat het overzicht bijna is verdwenen. Daarom brengen we vanaf heden met enige regelmaat de Nieuwsflits. Kort en bondig verzamelen we het nieuws uit de divisies, zodat je weer helemaal bij bent.

AFC ziet Van Zoolingen terugkeren naar Ajax

AFC ziet Glenn van Zoolingen alweer vertrekken. De middenvelder is bezig aan zijn eerste seizoen in het shirt van AFC en had zijn ‘ja-woord’ eigenlijk al gegeven voor nog een jaar. Uiteindelijk heeft hij na een gesprek met trainer Ton du Chatinier toch anders besloten. Het feit dat hij zich op de rechtsbackpositie moest richten, beviel Van Zoolingen toch niet. “Er speelden meer clubs, maar bij Ajax heb ik nog altijd een goed gevoel”, aldus de middenvelder tegenover Het Amsterdamsche Voetbal.

TEC stelt Hoofd Jeugdopleiding aan

TEC hoopt erin te slagen om binnenkort een gecertificeerde jeugdopleiding te hebben. Om dat voor elkaar te kunnen krijgen, heeft de club nu een Hoofd jeugdopleiding aangesteld. Het is Frits van den Berk die die functie in gaat vullen en dus combineren met het eerste elftal. “Ik wil de zaak aanjagen, maar hoop wel dat we zulke goede personen aantrekken zodat mijn rol overgenomen kan worden”, vertelde Van den Berk aan Stad Tiel. TEC zal er nu alles aan doen om aan de eisen van de KNVB te voldoen.

Negentienjarig talent naar IJsselmeervogels

Nassim Barkoki heeft een nieuwe club te pakken. De aanvaller keert terug bij de club waar hij vroeger ook in de jeugdopleiding speelde: IJsselmeervogels. De aanvaller laat Spakenburg achter voor zijn terugkeer naar de club in het rood en wit. “We zien Nassim als een talentvolle aanvaller die we graag de kans willen geven in de A-selectie”, vertelde de technische commissie op de clubsite.

VVOG haalt Hol binnen

VVOG heeft een nieuwe aanwinst te pakken. De 29-jarige Frank Hol verlaat DOVO alweer na één seizoen om elders meer kans te maken op speelminuten. Hol was dan ook al op zoek naar een nieuwe club toen VVOG op zijn pad kwam. “VVOG is een mooie amateurclub en speelt op een niveau dat aansluit bij mijn ambities”, aldus Hol op de clubsite van VVOG.

ODIN’59 ziet oude bekende terugkeren

ODIN’59 ziet een oude bekende terugkeren naar de club. De 24-jarige Ogür Kaya keert terug bij de ploeg. De rechtsbuiten speelde in het verleden voor onder meer Ajax Zaterdag, ADO’20 en dit seizoen voor FC Rijnvogels. “Ik speelde weinig en kreeg weinig kans en heb in januari de knoop doorgehakt en besloten om te stoppen in Katwijk”, vertelt Kaya op de clubsite. Met ODIN’59 heeft hij een nieuwe club gevonden, waarbij hij zijn werk prima kan combineren met voetballen.

OFC haalt talent van Jong Almere City

OFC heeft zijn selectie versterkt met niemand minder dan Tom Noordhoff. De speler staat al enige tijd te boek als een talent, nadat hij onder meer in de jeugdopleiding van Ajax en Stormvogels/Telstar speelde. Zijn avontuur bij Almere City dit seizoen verliep niet vlekkeloos. “Ik ben vorig seizoen van Telstar naar Almere City gegaan om een kans te krijgen en te laten zien wat ik kan. Helaas heb ik geen minuten mogen maken in het eerste elftal en heb ik alles in Jong gespeeld. Nu wil ik eens een topjaar draaien, waarin ik elke week kan spelen in een goed team. Daarna zie ik wel hoe het er verder voorstaat”, aldus Noordhoff tegenover Het Amsterdamsche Voetbal.

Hamdani langer bij Quick Boys

Quick Boys heeft goed nieuws ontvangen. De club wilde graag langer door met Yassire Hamdani en is er nu in geslaagd om een akkoord met de rechtsback te bereiken. Ook volgend seizoen verschijnt de 21-jarige speler in het blauw en witte shirt van de ploeg uit Katwijk.

Dongen komt met nieuws over selectie

Dongen heeft nieuws over de selectie naar buiten gebracht. Alex Overdijk, Tom Waltman en Rik Schouw zijn bezig aan hun laatste weken in het shirt van Dongen. Mede door hun vertrek heeft Dongen er alles aan gedaan om de selectie voor volgend seizoen te versterken. In dat kader zijn Anwar Tuithof (UDI’19) en Mustafa Mohammad (vv Baronie) naar de club gehaald.

Aanwinst voor Scheveningen

Scheveningen heeft een nieuwe aanwinst te pakken. De club uit de Derde Divisie heeft zijn gelederen versterkt met Jari de Jong. Hij maakt de overstap van RKAVV om bij Scheveningen aan de slag te kunnen gaan. Na vier seizoenen houdt zijn carrière bij RKAVV er dan ook mee op.

Opoku maakt overstap naar OFC

OFC heeft een nieuwe speler binnengehaald. Henry Opoku gaf eerder al aan zich niet te kunnen vinden in het aanbod dat Quick Boys hem gedaan heeft en de rechtsback heeft nu dan ook besloten om zijn heil elders te zoeken. Dat heeft de verdediger gevonden bij OFC.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD