Volg ons
Amateurs AFC speelden gelijk tegen Ajax (2-2)

Tweede Divisie

Nieuwkomer Nijpels trots op prestatie AFC tegen Ajax

Nieuwkomer Nijpels trots op prestatie AFC tegen Ajax

Was het knappe gelijkspel van AFC tegen Eredivisionist Ajax een voorbode van een mooi seizoen in de Tweede Divisie? Nieuwkomer Sam Nijpels denkt van wel: “Maar ik vond Ajax erg matig”.

Spierpijn na mooi resultaat tegen Ajax

“Ik heb wel spierpijn”, lacht de Limburger daags na de stunt op sportpark Goed Genoeg. “Je merkt wel dat je tegen een sterke ploeg staat, het spel gaat een stuk sneller dan in de Topklasse. Maar uiteraard zijn we erg blij met dit mooie resultaat. We hadden geen specifieke doelstelling, al wil je natuurlijk er nooit met 0-10 afgaan”, aldus Nijpels in gesprek met TweedeDivisie.org.

AFC verraste vriend en vijand door de stadgenoot op een 2-2 gelijkspel te houden. “Uiteraard had Ajax meer balbezit, maar ik vond dat ze erg weinig lijn in hun spel hadden. Al is het ook wel lastig tegen een lager spelende ploeg om erdoor heen te komen. Dat merken wij ook als we tegen een tweedeklasser spelen.”

Lachen, gieren en brullen

Nijpels is een van de nieuwelingen in de selectie van Ton du Chatinier: “Ik ben super ontvangen. We hebben echt een super leuke groep waar het vanaf dag een lachen, gieren en brullen is, met een trainer die goed bij de groep past. De club heeft haar zaakjes fantastisch geregeld en je ziet dat een groot deel van de groep al lang met elkaar speelt. We hebben als doelstelling om zo hoog mogelijk te eindigen, maar ik vind dat gezien de breedte en kwaliteit van onze selectie het linkerrijtje haalbaar moet zijn.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie