vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieNieuw sprookje VVSB blijft uit bij FC Volendam

Nieuw sprookje VVSB blijft uit bij FC Volendam

VVSB is uitgeschakeld in de KNVB Beker. De surprise van vorig seizoen met een halve finaleplaats wist nu ook door te dringen tot de laatste zestien. Daar viel het doek tegen FC Volendam. In een rommelig eerste kwartier werd al schade opgelopen (2-1) en Volendam liep vervolgens uit naar 4-1.

Flinke ketsers op rij

Al na vijf minuten stond Erik Schouten helemaal vrij om een teruggekopte bal zelf in te koppen voor de 1-0. In die fase had VVSB weinig in te brengen, tot een afschuwelijke fout van Kevin van Kippersluis. Hij schoof de bal zomaar in de voeten van Giovalli Serbony, de spits van VVSB wist daar wel raad mee en schoot zeer bekwaam de 1-1 binnen. Erg lang konden de bezoekers niet genieten van de stand, want Ruben Valk ging op zijn beurt ook vreselijk in de fout. Op een hoge vrije trap besloot hij de bal te proberen te vangen in plaats van te stompen. Met zowel Kees Kwakman als Peet van der Slot in de beurt kon hij de bal niet onder controle krijgen, waarop Kwakman eenvoudig in leeg doel kon binnentikken.

Volendam maakt het verschil

Vervolgens waren er een aantal kleine kansen voor VVSB om opnieuw terug te komen, met de beste voor Frans van Niel. Zijn schot na een voorzet van Maikey Parami ging het voorlangs. Niet veel later wist Guliano van Velzen met een goed afstandsschot het verschil te maken. Vorig seizoen kwam VVSB bij FC Den Bosch zelfs terug van een 2-0-achterstand om nog met 2-3 te winnen. Dat bleef nu uit, want na ruim een uur spelen zorgde Van Kippersluis voor 4-1.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD