zondag, 19 mei 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29'Nieuwe puntenaftrek dreigt voor Achilles '29'

‘Nieuwe puntenaftrek dreigt voor Achilles ’29’

Achilles’29 moet mogelijk op korte termijn opnieuw punten inleveren. De Groesbeekse club moest uiterlijk maandag de jaarrekeningen van het seizoen 2017-2018 indienen bij de voetbalbond, maar slaagde daar niet in, weet De Gelderlander.

De voetbalbond kan de club om die reden bestraffen met puntenaftrek, maar het licentiereglement van de KNVB staat ook toe dat de club zelfs direct uit de competitie gehaald kan worden. Het is echter niet de verwachting dat de straf zo zwaar zal uitvallen. ,,Ik hoop op medeleven van de KNVB”, zegt vorzitter Pjotr van der Horst tegen de krant. ,,Dit is een unieke situatie. De club heeft een roerige periode achter de rug. We worden gestraft voor iets uit het verleden. Iets waar het huidige bestuur niets aan kan doen.”

De sanctie kan grote gevolgen hebben voor de degradatiestrijd in de Derde Divisie. Achilles ’29 moest vorige week al een punt inleveren en zakte daardoor naar plek 17. De achterstand op Eemdijk, nummer 16, bedraagt inmiddels drie punten. Indien Achilles ’29 dit jaar degradeert, dan zou dat de derde maal op rij zijn dat de club afdaalt. Twee jaar geleden kwam de club nog uit in de Eerste Divisie, vorig seizoen degradeerde het na een turbulent jaar uit de Tweede Divisie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD