dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieNieuwe Lisser kater tegen Excelsior Maassluis, Rijnsburg knokt zich terug tegen Jong...

Nieuwe Lisser kater tegen Excelsior Maassluis, Rijnsburg knokt zich terug tegen Jong Sparta

FC Lisse heeft een bewogen week afgesloten met een tweede kater. Werd de club deze week alsnog uitgeschakeld in het KNVB bekertoernooi na een veelbesproken strafschoppenreeks tegen Hoek, op het eigen Ter Specke werd in competitieverband ongelukkig verloren van Excelsior Maassluis. Rijnsburgse Boys won met 3-1 van Jong Sparta.

FC Lisse – Excelsior Maassluis 2-3
Na een pittig eerste kwartier, opende Gerwin ‘Smally’ Lake (foto) na een klein half uur de score voor de bezoekers: 0-1. Lake kreeg later in de eerste helft nog een aardige kans, terwijl Lisse dreigend was via onder meer Rowdy van der Putten.

Na de rust ontbrandde het duel pas echt. Niels Buijs bracht de stand weer in evenwicht, maar zag Bert Koomen kort daarop met direct rood van het veld moeten. Via Stefan Kruithof profiteerde de formatie van Jeroen Rijsdijk vrijwel direct met een nieuwe voorsprong na een uur spelen, maar de ploeg moest eveneens met tien man verder toen Vincent van den Berg zijn tweede gele kaart zag.

Daan Blij, ingevallen voor Lake, leek de Maassluisser ploeg wat lucht te geven met nog zo’n acht minuten op de klok met de 1-3, maar vrijwel direct daarop scoorde Boyd Stevens de 2-3, waardoor het duel bloedstollend bleef. Diep in blessuretijd kreeg Excelsior een strafschop, maar die werd gemist.

Rijnsburgse Boys – Jong Sparta 3-1
Aan punten nog bepaald geen overvloed bij beide ploegen, waarbij vooral Rijnsburg geen genoegen wenste te nemen met minder dan drie in de confrontatie tegen de Rotterdamse beloften. Jong Sparta kwam echter wel na een klein half uur aan de leiding via Ibrahim Dervisoglu. Na de pauze brachten de Uien orde op zaken. Via Joel Tillema, een eigen doelpunt van Spartaan Klap en een treffer van de ingevallen Jason Halman verlaat de formatie van coach Pieter Mulders even de gevarenzone van de Tweede Divisie.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD