Volg ons

Derde Divisie Zaterdag

Nieuwe beloftencompetitie Zuid voorbode van landelijke O21-competitie

Nieuwe beloftencompetitie Zuid voorbode van landelijke O21-competitie

De KNVB start komend seizoen in Zuid I en Zuid II met een nieuwe competitie voor spelers onder 23 jaar. De halve competitie start met zeven topamateurclubs uit de regio. Het lijkt een voorbode voor de nieuwe landelijke O21-competitie die de beloftenclubs moet wegwerken in de Tweede en Derde Divisie. 

Het initiatief kwam van Derde Divisionist UNA, schrijft het Brabants Dagblad. Brabantse topamateurs zijn steeds vaker niet meer in staat om een kwalitatief tweede elftal op te stellen. Nieuwe spelers hebben vaak geen trek in wedstrijden van het tweede als zij niet doorbreken bij de hoofdmacht. Zij wisselen daarom liever naar lager spelende clubs uit de regio. Dit willen de clubs en de KNVB nu voorkomen met de nieuwe competitie-opzet.

,,We hebben komend seizoen het tweede elftal uit de reserve-hoofdklasse teruggetrokken en gaan met onder 23 jaar verder.” zegt teammanager Willem Bakermans van de club uit Veldhoven. UNA wordt in de competitie vergezeld door regiogenoten VV Gemert, Blauw Geel ’38, UDI ’19, OJC Rosmalen, RKSV Nuenen en VV Geldrop. Op het lijstje stonden eerst ook nog De Treffers, OSS ’20 en VV Dongen. Zij doen uiteindelijk niet mee met de nieuwe competitie die een keer per maand op dinsdagavond wordt gespeeld.

De profclubs en de clubs uit de Tweede en Derde Divisie zullen ongetwijfeld met belangstelling kijken naar de nieuwe competitievorm in Zuid I en Zuid II. De opzet lijkt een voorbode voor de nieuwe landelijke onder 21-competitie, waaraan BVO’s verplicht zijn deel te nemen. Verwacht wordt dat de BVO’s hun beloftenelftallen uit de voetbalpiramide zullen halen wanneer deelname aan de O21-competitie verplicht wordt.

 

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zaterdag