woensdag, 17 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieNieuw voetbalevenement in winterstop: de Winter Cup

Nieuw voetbalevenement in winterstop: de Winter Cup

Voetballend Nederland hoeft zich in de komende winterstop niet te vervelen. Op het Marveld Resort in Groenlo wordt de Winter Cup georganiseerd, een compleet voetbalevenement met een breed deelnemersveld van 12 tot en met 15 januari 2018. Onder de deelnemende clubs onder meer teams uit België, Algerije, het Nederlands Politie elftal, sv Zeist, hoofdklasser Eemdijk en een Twents regioteam.

Teambuilding
,,De Winter Cup is een meerdaags internationaal voetbaltoernooi waarbij teams verblijven op een geweldig 5 sterren recreatiepark en daar eigenlijk (naast het voetballen zelf) niet meer vandaan hoeven. Op dit park kan men gebruik maken van alle faciliteiten en het ontbijt en diner alsmede de feesten iedere avond zullen hier worden georganiseerd”, vertellen initiatiefnemers Patrick van de Langemaat en Marco Miltenburg. ,,Dure trainingskampen, vaak in buitenland, zijn nou eenmaal niet voor alle teams weggelegd. Door het unieke concept van de Winter Cup is het nu voor een ieder betaalbaar om een leuk teambuildingsweekend te hebben.”

Prestatief of recreatief
De Winter Cup heeft een aparte competitie voor mannen, vrouwen en veteranen. De mannen is onderscheid gemaakt in een topcompetitie met eerste elftallen en een recreatieve competitie (2e elftallen en lager). ,,Voor trainers een ideale gelegenheid om hun elftal klaar te stomen voor de tweede seizoenshelft. Teambuilding, plezier en veel korte wedstrijden waarbij spelers op verschillende posities en er verschillende speelstijlen kunnen worden geoefend”, aldus het duo. Deelname aan de Winter Cup kan vanaf 85 euro pp. Dit is inclusief verblijf op 5 sterren park Marveld, ontbijt, diner en toegang tot feesten iedere avond.

Ruime ervaring
Het evenement leent zich dus zowel voor prestatieve clubs als recreatieve: ,,Ieder speelt op eigen niveau en beleeft het evenement op eigen niveau. vv Eemdijk 4 bijvoorbeeld komt voor de gezelligheid en de feesten. Het Nederlands Politie Elftal, met veel spelers uit de Tweede en Derde Divisie, doet mee ter voorbereiding op hun EK komende zomer en heeft de focus op het voetbal- en toernooiaspect”, vervolgen Miltenburg en Van de Langemaat, die kunnen bogen op veel ervaring met het organiseren van trainingskampen en toernooien. ,,Wij weten dus wat spelers en trainers zoeken en hopen van de Winter Cup een jaarlijks terugkomend evenement te maken. De Winter Cup moet een begrip worden.”

Inschrijving geopend
De inschrijvingen voor deelname zijn net geopend. Meer informatie is te vinden op de website van het voetbalevenement.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD