Volg ons

Uitgelicht

Nieuw Eredivisietijdstip van 16.30 uur dupeert topamateurvoetbal

Nieuw Eredivisietijdstip van 16.30 uur dupeert topamateurvoetbal

De beslissing om vanaf komend seizoen ook Eredivisie-wedstrijden te programmeren op zaterdagmiddag 16.30 uur is slecht ontvangen bij supporters en amateurclubs.

Het nieuwe tijdstip maakt het voor veel voetballiefhebbers onmogelijk om én hun favoriete amateurclub en hun favoriete profclub aan het werk te zien. In de toch al zware Corona-tijd is dat opnieuw een fikse financiële tegenvaller voor amateurclubs, die zodoende recettes en kantine-omzet missen. De KNVB stelt dat het om een pilot gaat van één seizoen en daarna geëvalueerd wordt. De vrees bij veel fans en clubs is echter dat om betaalzender FOX Sports, dat baat heeft bij zo veel mogelijk spreiding van tijdstippen, te plezieren het nieuwe tijdstip geen tijdelijk experiment is, maar een blijvertje zal worden.

Het Supporterscollectief Nederland spreekt dan ook schande van de publieksonvriendelijke keuze van de voetbalbond. ,,Het is ongepast dat clubs dit geheel nieuwe tijdstip hebben doorgevoerd, in veel gevallen zonder overleg met hun achterban”, zegt voorzitter Matthijs Keuning van het Supporterscollectief Nederland. ,,Supporters nemen een seizoenkaart in de veronderstelling op zaterdagavond of zondagmiddag naar het stadion te gaan, maar missen nu mogelijk al één wedstrijd omdat ze op zaterdagmiddag werken of zelf sporten.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht