zondag, 3 maart 2024

Nieuw elan bij AFC

Er lijkt een frisse wind te waaien bij AFC. Op voorspraak van trainer Ton du Chatinier selecteerden de Amsterdammers deze zomer stevig door. Dat zorgde met name voor een mentaliteitsverandering, zag de AFC-coach.

Trainingskamp
AFC startte de voorbereiding met een trainingskamp in Italië. ,,Buitengewoon waardevol om als nieuwe selectie vier dagen lang 24 uur per dag bij elkaar te zijn”, stelt Derre Kwee, één van de nieuwe gezichten op Goed Genoeg, daarover in De Telegraaf. „In die dagen heb je alle gelegenheid om met iedereen even een half uurtje te kletsen, zodat je elkaar echt beter leert kennen en er een band ontstaat die verder gaat dan gewoon collega’s.”

Mentaliteit
Du Chatinier: „Ik ben blij met deze frisse groep. Op trainingskamp in Italië bemerkte ik al een andere mentaliteit. Waar je dat aan merkt? Nou, bijvoorbeeld aan het feit dat spelers zelf na de training de materialen meenemen en je ze dat niet eindeloos hoeft te vragen.”

HHC Hardenberg
Kwee kwam deze zomer over van HHC Hardenberg: „Maar ik heb er geen minuut gespeeld.” Na eerder voor FC Emmen te hebben gespeeld, besloot de verdediger voor zijn maatschappelijke carrière te gaan. Alvorens te gaan studeren, maakte hij een wereldreis en sloot afgelopen winter aan bij HHC. Al na twee weken maakte hij echter kenbaar in de zomer naar Amsterdam te zullen vertrekken: ,,Dat zorgde ervoor dat ik totaal niet meer voorkwam in de plannen van de trainer, ondanks de degradatiezorgen van de club.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD