woensdag, februari 1, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlClubsNoordwijkVERSLAG | Nick van Staveren grote man bij fijne jaaropening VV Noordwijk

VERSLAG | Nick van Staveren grote man bij fijne jaaropening VV Noordwijk

VV Noordwijk is het jaar 2020 uitstekend begonnen. Op bezoek bij regiogenoot Scheveningen was de ploeg van coach Kees Zethof in een prima wedstrijd met 1-4 te sterk voor de Schollenkoppen. Grote man aan de kant van de Noordwijkers was aanvaller Nick van Staveren. De voormalig Voetbal247 Gouden Schoen-winnaar was bij alle goals betreokken en dus met twee goals en twee assists goud waard voor zijn ploeg.

Na trainingskampen in respectivelijk Gran Canaria en Fuengirola was het zaterdagmiddag weer tijd voor Scheveningen en Noordwijk om de Spaanse zon in te ruilen voor de Hollandse realiteit. De tweede seizoenshelft stond voor de deur en voor beide ploegen worden de komende vijf maanden van groot belang. Door de bijzondere degradatieregeling in de Tweede Divisie is eigenlijk geen enkele club in het rechterrijtje bijvoorbaat al zeker van lijfsbehoud en zodoende is elk punt van groot belang. Voorgaand aan de wedstrijd was het gat tussen de nummer 16 en nummer 11 van de Tweede Divisie “slechts” 4 punten en dus was het voor beide ploegen van groot belang dat er vandaag gewonnen zou worden. Een echte “zespuntenwedstrijd” dus. Bovendien had de wedstrijd door de geografische ligging van beide steden een extra lading, dus eigenlijk waren alle ingredienten voor een lekkere wedstrijd aanwezig! Voor doelman Sven Wolsheimer was het vandaag thuiskomen op Houtrust. Door een blessure van normaal gesproken eerste keuze onder de lat, Mike van Vliet, mocht de 30-jarige keeper vandaag zijn Tweede Divisie maken voor zijn nieuwe club. Wolsheimer stond de afgelopen 5 jaar onder de lat bij Scheveningen en kon dus rekenen op een warm welkom. Er werd hem echter wel gevraagd of hij niet ál te goed zijn best wilde doen.

De wedstrijd begon en eigenlijk was het voor de neutrale toeschouwer meteen interessant. Noordwijk wilde meteen naar voren en probeerde de thuisploeg al snel- en op eigen helft vast te zetten. Na een paar minuten resulteerde dit al meteen in een grote kans voor linksbuiten Denzel James die een goede individuele actie nét niet doeltreffend kon afronden. Aan de andere kant was het eerste gevaar wél meteen raak. Uit de omschakeling wist Tim Peters Youri de Winter te bereiken die vogeltje vrij stond en oog-in-oog stond met Wolsheimer. De ex-Spartaan bleef rustig en liet de Noordwijkse-doelman volstrekt kansloos met een strakke pegel, in het dak van het doel. Met deze goal verdubbelde De Winter zijn seizoenstotaal en was zodoende een prima vervanger voor Barry Rog, die door ziekte in de afgelopen week niet fit genoeg was om in de basis te starten. Noordwijk stond dus binnen 10 minuten op achterstand, maar echt onder de indruk leek de ploeg van Zethof amper. De Noordwijkers bleven hun eigen (zeer aanvallende) spel spelen en was de ploeg die de lakens uitdeelde. Scheveningen loerde vooral op de snelle uitvallen, maar had het ook steeds lastiger om het achterin dicht te houden. Noordwijk klopte op de poort, maar deze bleef tot aan de 29e minuut op slot. In de 29e minuut moest de Scheveningse defentie capituleren nadat aanvaller Nick van Staveren de bal via een fraaie omhaal achter doelman Wesley Zonneveld had geschoten. De spits profiteerde van niet al te lekker uitverdedigen van de thuisploeg en zette de bordjes zo weer voor de rust in evenwicht. Noordwijk ging de rust nog bijna in met een voorsprong toen middenvelder Raies Roshanali zijn poging snoeihard op het aluminium uit een zag spatten, maar daar bleef het bij.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Noordwijk was sterker en dominanter. Dit leverde ook meteen kansen op. Andermaal kon James van dichtbij uithalen, maar keeper Zonneveld speelde een prima wedstrijd en keerde de poging. 3 minuten later was het wél raak via middenvelder Sander Bosma. De middenvelder werd door Van Staveren 1-op-1 gezet met Zonneveld en frommelde de bal langs de keeper die volgend jaar bij Rijnsburgse Boys onder de lat zal staan. De goal van Bosma zorgde nogal voor wat commotie bij de thuisploeg, want zij vonden dat scheidsrechter Joey Kooij de middenvelder enkele minuten daarvoor van het veld had moeten sturen na een overtreding op Levi Schwiebbe. De Eredivisie-scheidsrechter kende echter niet eens geel toe en dus waren de Scheveningers niet blij met het optreden van de 28-jarige leidsman. Behalve over de leiding, zullen de Scheveningers ook zeker niet tevreden zijn over het verdedigende werk wat ze lieten zijn bij de 1-3. Uit een vrije trap van mede uitblinker Thomas Reyners kon andermaal Nick van Staveren de bal ongehinderd binnenkoppen en zo leek de wedstrijd na een uur spelen beslist in het voordeel van de gasten uit Noordwijk. Scheveningen kon het niet meer opbrengen en zo liep Noordwijk ook nog uit tot 1-4. Aanvoerder Emiel Wendt kon op aangeven van Van Staveren van dichtbij afronden en zo de score nóg comfortabeler laten oplopen.

Zo boekt Noordwijk een zeer welkome overwinning en start het het jaar 2020 uitstekend. Door de overwinning klimt de ploeg van Zethof weer naar het linkerrijtje en staat het nu op plaats 9. Voor trainer John Blok en Scheveningen werd het andermaal duidelijk waarom 2020 een essentieel jaar wordt. Door de overwinning van concurrent Quick Boys zakken de Schollekoppen naar plaats 15 en zakt het weer dieper weg in het degradatie-moeras. Ook volgende week mogen beide ploegen zich weer opmaken voor het treffen met een regiogenoot. Scheveningen gaat naar De Krom waar het het tegen gastheer Katwijk mag opnemen en Noordwijk kruist op eigen veld de degens met Rijnsburgse Boys.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD