zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagNegen Derde Divisie-clubs in opstand tegen contracten

Negen Derde Divisie-clubs in opstand tegen contracten

Negen clubs uit de Derde Divisie Zondag hebben zich verenigd om de licentie-eis om dit seizoen al drie contractspelers vast te moeten leggen per direct van tafel te krijgen. De clubs lieten eerder al weten niet mee te gaan in de plannen van de KNVB en kunnen vanaf 13 januari punten in mindering verwachten.

Handen in één geslagen

In november hebben alle clubs in de Tweede Divisie en Derde Divisie een zelfscan moeten invullen. Het hete hangijzer daarbij is het verplicht vastleggen van contractspelers en het aantal spelers zal de komende jaren ook nog worden opgevoerd. Vanuit de Tweede Divisie heeft AFC al in duidelijke taal laten weten niet mee te gaan met de eisen. Ook vanuit de Derde Divisie Zondag is dit geluid te horen geweest. Nu hebben negen clubs de handen in één geslagen.

Overladen met strafpunten

Juliana’31, Westlandia, OJC Rosmalen, Dongen, Be Quick 1887, JVC Cuijk, HBS, EVV en Hercules zijn niet van plan om spelers een contract te gaan geven. AD/Sportwereld meldt nu dat ze bij de bond hebben neergelegd om de eisen per direct te laten. Mocht dit niet het geval zijn dan wordt de Derde Divisie Zondag overladen met strafpunten. Mocht de KNVB echt voet bij stuk houden, dan zou het zelfs zover kunnen komen dat de clubs niet meer op Divisie-niveau mogen spelen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD