Volg ons

Derde Divisie Zondag

Negen Derde Divisie-clubs in opstand tegen contracten

Negen Derde Divisie-clubs in opstand tegen contracten

Negen clubs uit de Derde Divisie Zondag hebben zich verenigd om de licentie-eis om dit seizoen al drie contractspelers vast te moeten leggen per direct van tafel te krijgen. De clubs lieten eerder al weten niet mee te gaan in de plannen van de KNVB en kunnen vanaf 13 januari punten in mindering verwachten.

Handen in één geslagen

In november hebben alle clubs in de Tweede Divisie en Derde Divisie een zelfscan moeten invullen. Het hete hangijzer daarbij is het verplicht vastleggen van contractspelers en het aantal spelers zal de komende jaren ook nog worden opgevoerd. Vanuit de Tweede Divisie heeft AFC al in duidelijke taal laten weten niet mee te gaan met de eisen. Ook vanuit de Derde Divisie Zondag is dit geluid te horen geweest. Nu hebben negen clubs de handen in één geslagen.

Overladen met strafpunten

Juliana’31, Westlandia, OJC Rosmalen, Dongen, Be Quick 1887, JVC Cuijk, HBS, EVV en Hercules zijn niet van plan om spelers een contract te gaan geven. AD/Sportwereld meldt nu dat ze bij de bond hebben neergelegd om de eisen per direct te laten. Mocht dit niet het geval zijn dan wordt de Derde Divisie Zondag overladen met strafpunten. Mocht de KNVB echt voet bij stuk houden, dan zou het zelfs zover kunnen komen dat de clubs niet meer op Divisie-niveau mogen spelen.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Derde Divisie Zondag