maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieVan de Haar neemt ook verdediger mee naar Spakenburg

Van de Haar neemt ook verdediger mee naar Spakenburg

Spakenburg heeft Ralph Dua voor één seizoen vastgelegd. De 27-jarige verdediger komt over van FC Lienden, waarvoor hij de afgelopen drie seizoenen speelde. Daarmee volgt hij het spoor van zijn trainer Hans van de Haar en aanvaller Robby Holder. Zij gaan eveneens van Lienden naar Spakenburg.

Beide backposities inzetbaar

Dua speelde de laatste twee weekenden met Lienden om de landstitel, uiteindelijk werd er verloren van Excelsior Maassluis. In beide duels stond Dua als rechtervleugelverdediger opgesteld en had hij het erg moeilijk met Achmad Mendes Moreira. De Amsterdammers met Ghanese roots kwam in drie seizoenen tot 62 wedstrijden, scoren deed hij in de Topklasse Zondag niet.

Alle linies goed bezet hebben

Voor Spakenburg werd Dua, die in de jeugd van sc Heerenveen en NEC speelde, interessant door het vertrek van Jordy Strooker. Dit legt bestuurslid technische zaken Jan van Diermen uit. “Met het vertrek van Strooker kwamen we wat schaars in onze backs te zitten. Met de komst van Ralph Dua hopen we blessures en schorsingen ook goed op te kunnen vangen. De strijd om een basisplek wordt uiteraard door de spelers zelf beslist. We willen, zoals altijd, alle linies goed bezet hebben. “

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD