zaterdag, 13 juli 2024
Voetbal247.nlClubsACVNeemt FC Lisse koppositie weer over van Sparta Nijkerk?

Neemt FC Lisse koppositie weer over van Sparta Nijkerk?

Opnieuw kan het morgen weer stuivertje wisselen aan kop van de 3e Divisie Zaterdag.
Sparta Nijkerk sloeg vorige week de aanval van FC Lisse af en pakte via een 2-1 zege de leiding. Morgen Sparta Nijkerk opnieuw de borst nat maken want er staat een nieuw topduel op het programma in speelronde 17.

* Sportlust’46-Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk bezit de positie die men zo graag wil hebben: de koppositie, maar nu het volgende hoofdstuk: het consolideren van de koppositie. Men gaat op bezoek in Woerden waar Sportlust’46 verplicht is om te winnen wil het bijblijven. In eigen huis doet Sp[ortlust het geweldig: 7 wedstrijden gespeeld 19 punten, 24 voor en 7 tegen. Indrukwekkend, maar geen enkele garantie dat de volle winst tegen de ploeg van Eric Speelziek ook in Woerden blijft. Sportlust’46 is wel de favoriet.

* Hoek-AJAX

De nieuwe trainer van Hoek, Lorenzo Staelens heeft sinds zijn aanstelling nog niet verloren. Na de winst in de streekderby tegen Goes hield men afgelopen zaterdag Excelsior’31 in eigen huis knap op 0-0, waardoor men weer omhoog kan kijken. Nu Ajax naar Zeeuws-Vlaanderen komt zal Staelens er alles aan doen dit record te prolongeren. Minimaal een puntje moet er wel inzitten voor Hoek.

* Ter Leede-VVSB

Vijfde in de stand en op kop in de strijd om de 2e periodetitel en dan laagvlieger VVSB op bezoek krijgen dat alle zeilen bij zal moeten zetten om handhaving in de 3e Divisie te bewerkstelligen; Ter Leede zit in een flow en gaat zich gegarandeerd niet laten verrassen in Sassenheim waar VVSB voor een kansloze missie staat alhoewel die bekende kat in het nauw ook in Sassenheim wel eens op de loer zal kunnen liggen.

* Barendrecht-ACV

Barendrecht bezet een knappe zesde positie, ACV de voorlaatste positie met slechts vier  punten voorsprong op Goes. Het wordt geen “walk-over” voor Barendrecht want wat is er aan de hand met ACV op vreemd terrein? Daar haalt men de meeste punten. In dit seizoen al 12 van de totaal 13. Dat belooft dus wat. Fred de Boer gaat zich niet zomaar gewonnen geven. Hij wil perse met minimaal een punt de terugreis naar Assen gaan maken en liever nog met de volle winst. We zijn benieuwd!

* DVS’33-Excelsior’31

DVS’33 is in een vrije val beland met voorlopig als dieptepunt een 9e plaats op de ranglijst. Onwaardig voor de ploeg uit Ermelo, die bij de aanvang door velen nog was getipt als titelkandidaat. Nu moet men het komende zaterdag ook nog zonder sluitpost Daan Huiskamp doen die met rood vroegtijdig mocht vertrekken in Sassenheim. Zaterdag treft men Excelsior’31 in Ermelo, de huidige nummer 4 op slechts 6 punten achterstand van Sparta Nijkerk. DVS’33 zint op revanche; Excelsior’31 op de volle winst. Een gelijkspel? Daar wil de ploeg uit Rijssen niet bijvoorbaat voor tekenen.

* FC Lisse-VVOG

FC Lisse doet nog op alle fronten mee; zowel om de titel als in de strijd om de 2e periodetitel. Liet men zich in Nijkerk de kaas van het brood eten; nu VVOG op bezoek komt zal men toch moeten laten zien dat men een titelkandidaat is en de drie punten in de Bollenstreek moeten houden. VVOG schoot eenmaal uit de slof op vreemd terrein toen men AJAX over de knie legde in eigen huis(6-3 winst). Voor de rest zijn het 4 gelijke spelen en 3 nederlagen. FC Lisse is favoriet maar laten ze de ploeg uit Harderwijk vooral niet onderschatten.

* Staphorst-ODIN’59

ODIN’59 gaat proberen de 2e periodetitel in de wacht te slepen. Ze staan samen met Ter Leede bovenaan en dat is een prima prestatie. In Staphorst wordt het een lastige wedstrijd, waar alles uit de kast gehaald moet worden en iedereen de vorm van de dag zal moeten hebben wil men tot puntenwinst komen. Staphorst verloor in eigen huis alleen van FC Lisse. ODIN’59 gaat een lastige middag tegemoet.

* Stedoco-Goes
Frans Adelaar vergat met zijn ploeg zaterdag bij AJAX de vijfde plaats op de ranglijst te pakken. Het verloor met 3-1. Gemiste kans. Goes kon een klein feestje vieren want na 21 nederlagen werd er met 2-0 gewonnen van DOVO. De Zeeuwen komen gegarandeerd optimaal gemotiveerd naar Hoornaar om deze zege een vervolg te gaan geven en wellicht toch nog te ontsnappen aan een dreigende degradatie naar de Hoofdklasse. Stedoco heeft wat goed te maken. Het verlies bij AJAX rechtzetten via een overwinning. Beste kansen voor de thuisclub.   

* DOVO-Harkemase Boys afgelast

De wedstrijd tussen DOVO en Harkemase Boys is afgelast. Dit in verband met een aantal Corona-gevallen bij de Friezen. De KNVB stelt begin volgende week een nieuwe datum vast.

* Top-5 3e Divisie Zaterdag:
16-23  Sparta Nijkerk
16-32  FC Lisse
15-29  Sportlust’46
16-27  Excelsior’31
16-24  Ter Leede

* Top-5 2e Periode 3e Divisie Zaterdag:
3-9  Ter Leede
3-9  ODIN’59
3-9  Sparta Nijkerk
2-6  Sportlust’46
3-6  FC Lisse

Herman van Diejen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD