donderdag, februari 2, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieNEC zet grote stap in de richting van de halve finale na...

NEC zet grote stap in de richting van de halve finale na zege op RKC Waalwijk

NEC heeft vrijdagavond in het eigen stadion een mooie stap gezet in de richting van de halve finale van de play-offs. De ploeg uit Nijmegen won van RKC Waalwijk door twee doelpunten in het eerste kwartier van de wedstrijd (2-0).

Twee treffers
De thuisploeg kwam na twaalf minuten spelen aan de leiding, RKC Waalwijk kreeg de bal niet weg en Ndayishimiye schoot de bal in het dak van het doel (1-0). Twee minuten later leek de Brabantse ploeg weer op gelijke hoogte te komen toen Seys alleen op doelman Mattijs Branderhorst af kon gaan, de aanvallend ingestelde speler schoot de bal echter recht op de doelverdediger af in plaats van in het net. Waar het RKC Waalwijk dus niet lukte om het net van de tegenstander te vinden was NEC even later wel trefzeker. Jordy Bruijn was verantwoordelijk voor de tweede treffer van de avond (2-0). Nog voor de pauze leek Druijf na een mooie actie de 3-0 op het scorebord te zetten. Deze treffer werd echter door de inmenging van de VAR afgekeurd.

RKC gevaarlijk
In de tweede helft was RKC Waalwijk de betere ploeg, maar de kansen die het kreeg wist het niet te benutten. NEC wist nogmaals te scoren, maar ook nu werd buitenspel geconstateerd. De Waalwijkers zagen de bal nog twee keer op de lat boven Branderhorst terechtkomen, maar verder dan dat kwam men niet.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD