Volg ons

Eerste Divisie

NEC zet grote stap in de richting van de halve finale na zege op RKC Waalwijk

NEC zet grote stap in de richting van de halve finale na zege op RKC Waalwijk

NEC heeft vrijdagavond in het eigen stadion een mooie stap gezet in de richting van de halve finale van de play-offs. De ploeg uit Nijmegen won van RKC Waalwijk door twee doelpunten in het eerste kwartier van de wedstrijd (2-0).

Twee treffers
De thuisploeg kwam na twaalf minuten spelen aan de leiding, RKC Waalwijk kreeg de bal niet weg en Ndayishimiye schoot de bal in het dak van het doel (1-0). Twee minuten later leek de Brabantse ploeg weer op gelijke hoogte te komen toen Seys alleen op doelman Mattijs Branderhorst af kon gaan, de aanvallend ingestelde speler schoot de bal echter recht op de doelverdediger af in plaats van in het net. Waar het RKC Waalwijk dus niet lukte om het net van de tegenstander te vinden was NEC even later wel trefzeker. Jordy Bruijn was verantwoordelijk voor de tweede treffer van de avond (2-0). Nog voor de pauze leek Druijf na een mooie actie de 3-0 op het scorebord te zetten. Deze treffer werd echter door de inmenging van de VAR afgekeurd.

RKC gevaarlijk
In de tweede helft was RKC Waalwijk de betere ploeg, maar de kansen die het kreeg wist het niet te benutten. NEC wist nogmaals te scoren, maar ook nu werd buitenspel geconstateerd. De Waalwijkers zagen de bal nog twee keer op de lat boven Branderhorst terechtkomen, maar verder dan dat kwam men niet.

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie