Volg ons

Eerste Divisie

NEC-trainer De Gier: ‘Geven doelpunten weg door momenten die niet nodig zijn’

NEC-trainer De Gier: ‘Geven doelpunten weg door momenten die niet nodig zijn’

Jack de Gier laat NEC dit seizoen in een aanvallend concept spelen in de Eerste Divisie. Recent kregen de Nijmegenaren vier treffers tegen in het duel met Jong PSV (4-4), dit was naar zeggen van de hoofdtrainer echter niet alleen te wijten aan zijn gekozen speelstijl. 

Verdedigen begint voorin
NEC bezet momenteel de vierde plaats met elf punten uit vijf wedstrijden. De ploeg wist twaalf keer het net van de tegenstander te vinden, maar moest ook al negen treffers incasseren.  ,,We geven er teveel weg. Maar we kijken altijd naar de organisatie in het verdedigen en in het voetballen. Je wilt altijd vanuit de nul spelen. We kijken goed waar de pijnpunten liggen en geven vooral de doelpunten weg door momenten die niet nodig zijn. Het gaat om de teamorganisatie. Het verdedigen begint altijd voorin en daar zit echt wel verbetering in. Ik hoor ook wel geluiden dat mensen wijzen naar de speelwijze en het type spelers. Ik ben wel van mening dat we het met z’n allen moeten doen”, aldus De Gier tegenover Omroep Gelderland.

Okita
NEC kan vrijdagavond weer een beroep doen op Jonathan Okita. Tegen Jong PSV moest hij vanwege een hersenschudding de strijd voortijdig staken. Volgens de hoofdtrainer kan hij spelen.

Advertentie
Advertentie

Programma

Meer over Eerste Divisie