Volg ons

Cambuur Leeuwarden

NEC-trainer De Gier baalt van arbiter Bax: ‘Rossi slaat Van Eijden gewoon neer’

NEC-trainer De Gier baalt van arbiter Bax: ‘Rossi slaat Van Eijden gewoon neer’

NEC leek vrijdagavond op weg naar een zege in eigen huis tegen SC Cambuur. De ploeg uit Leeuwarden wist in de slotfase echter alsnog een punt mee te nemen (2-2). Jack de Gier, trainer van de thuisspelende formatie, was na afloop van het duel niet te spreken over scheidsrechter Bax die in zijn ogen de gelijkmaker nooit goed had mogen keuren.

Heel zuur
,,Het is net op beeld bevestigd. Rossi slaat Rens van Eijden gewoon neer. Volgens mij is het zelfs een kaart. Een duidelijke overtreding. Het is heel zuur, want we zijn 86 minuten de bovenliggende partij en is er niks aan de hand”, aldus de hoofdtrainer van NEC na afloop van de wedstrijd tegenover Omroep Gelderland.

Wisselen
De Gier moest noodgedwongen wisselen in de wedstrijd omdat niet iedere aanwinst in staat bleek te zijn om al negentig minuten te spelen. ,,Ik was er niet blij mee dat we Joey van den Berg moesten wisselen, maar we wisten dat we wat jongens moesten wisselen omdat ze nog niet helemaal competitiefit waren. Maar ik heb wel een team gezien dat strijdt voor elke meter en dat het dan zo uitpakt, is heel zuur. Je moet het over de streep trekken.  We hadden de derde goal ook moeten maken. En als het een verdiend doelpunt is, heb ik er vrede mee, maar dit is gewoon falen van de scheids.”

 

Advertentie
Advertentie

Meer over Cambuur Leeuwarden