maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenNEC steviger aan kop na zege op Jong Ajax, Cambuur speelt gelijk...

NEC steviger aan kop na zege op Jong Ajax, Cambuur speelt gelijk tegen FC Den Bosch

Koploper NEC heeft zijn voorsprong in de Jupiler League verder uitgebouwd. De Nijmeegse koploper won thuis van Jong Ajax: 2-1. Het verschil op de ranglijst met achtervolgers Jong Ajax en Fortuna Sittard is nu zeven punten. In Leeuwarden speelden Cambuur en FC Den Bosch gelijk: 2-2. Cambuur blijft onderin hangen, de Noord-Brabantse uitploeg blijft in de top vijf staan.  

NEC – Jong Ajax

Ruim 11.000 toeschouwers waren er op de topper in De Goffert afgekomen. Zowel de Nijmeegse uitploeg als de Amsterdamse uitploeg konden voor rust niet voor opwinding zorgen. In een vlakke eerste helft kreeg NEC-speler Mohamed Rayhi de grootste kans, maar hij schoot naast. Hoe zijn mogelijkheid werd ingeleid was tekenend voor de matige wedstrijd. Kostas Lamprou schoot de bal vanuit een uittrap zo in de voeten bij de Nijmeegse aanvaller Arnout Groeneveld, die Rayhi in stelling kon brengen.

Wakker

Na de pauze kwam Jong Ajax scherp uit de kleedkamer. De ploeg van trainer Michael Reiziger kwam op voorsprong via Noussair Mazraoui, die raak schoot na slecht uitverdedigen van de koploper van de Jupiler League. NEC leek na het tegendoelpunt wakker te worden. Eerst kreeg Ferdi Kadioglu een kans, niet lang daarna viel de gelijkmaker. Rayhi zette zelf een fraaie één-twee op met NEC-spits Sven Braken. Vrij voor Lamprou stiftte hij de bal over de Ajax-goalie: 1-1.

Aantrekkelijk

Na een uur spelen kwam de thuisclub zelfs op voorsprong, na een blunder van Jong Ajax-verdediger Darren Sidoel. Hij kopte een lange bal zo in de voeten van Guus Joppen: 2-1. Beide teams bleven kansen creëren in de tweede helft, waardoor de tweede helft een stuk aantrekkelijker was dan de eerste helft. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord.

Cambuur-FC Den Bosch

Voor de tweede keer op rij speelde SC Cambuur een thuiswedstrijd. De ploeg uit Leeuwarden won vorige week van Fortuna Sittard (1-0) en wilde die lijn doortrekken tegen FC Den Bosch. Kevin van Kippersluis gaf de thuisploeg een goede uitgangspositie voor een nieuwe thuisoverwinning. Hij scoorde al na zes minuten. Na een kwartier spelen raakte Jurjan Mannes op het eerste oog zwaar geblesseerd. Hij moest met een brancard van het veld en werd vervangen door Daan Boerlage.

Gelijkmaker

De invaller kreeg vervolgens de kans om de score verder uit te bouwen, maar hij schoot de bal naast. Waar Cambuur verzuimde te scoren, wist FC Den Bosch wel op gelijke hoogte komen. Muhammed Mert schoot raak met een hard schot.

Voorsprong

Na een uur spelen leidde een goede vrije trap van Van Kippersluis opnieuw een voorsprong in voor de club uit Leeuwarden. Matthew Steenvorden tikte van dichtbij de bal van Van Kippersluis binnen: 2-1.

Eigen goal

De gasten uit Den Bosch kwamen toch nog een keer op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd kopte Cambuur-verdediger Robbert Schilder kopte een voorzet van FC Den Bosch achter zijn eigen doelman (2-2). Daardoor ontglipte Cambuur de tweede thuiszege op rij en handhaaft de Bossche uitploeg zich in de subtop van de Jupiler League.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD