zondag, 3 maart 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieNEC start als topfavoriet: 'Niet zo makkelijk als iedereen denkt'

NEC start als topfavoriet: ‘Niet zo makkelijk als iedereen denkt’

Vrijdag gaat dan eindelijk de bal weer rollen in de Jupiler League. Één van de favorieten voor de titel is het uit de Eredivisie gedegradeerde NEC. Trainer Adrie Bogers van de Nijmegenaren loopt niet weg voor de hooggespannen verwachtingen, maar is realistisch genoeg om te weten dat directe promotie niet eenvoudig zal zijn.

Tachtig procent

,,We hebben de spelers om mee te doen om promotie. Het zou fantastisch zijn als dat zou gebeuren. Maar het is niet zo makkelijk als iedereen denkt. Het kan niet op tachtig procent”, aldus de oefenmeester van de club uit Nijmegen tegenover De Gelderlander.

NEC in 2015
In het seizoen 2014/2015 wisten de Nijmegenaren zich met recordcijfers binnen één jaar terug te knokken naar de Eredivisie. Supporters hopen komend seizoen op hetzelfde scenario. Bogers predikt realisme. ,,Iedereen staart zich blind op drie jaar geleden. Dat was een unicum. Het percentage clubs dat er niet in slaagt binnen een jaar terug te keren naar de Eredivisie is groter dan het percentage dat daar wel in slaagt.”

Thuisduel
NEC begint het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd. Tegenstander is Almere City dat het voorgaande seizoen eindigde op de achtste plaats in de Jupiler League.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD