Volg ons

Eerste Divisie

NEC riant langs Den Bosch, Cambuur sluit turbulente week af met zege

NEC riant langs Den Bosch, Cambuur sluit turbulente week af met zege

NEC lijkt eindelijk de flow te hebben gevonden waar de Nijmeegse formatie al het gehele seizoen naar zoekt. FC Den Bosch werd in de Goffert geslacht: 5-0. Cambuur sloot een bewogen week af met een 3-1 zege op Jong PSV.

NEC kende een vliegende start. Halverwege de eerste helft stond het reeds 3-0, dankzij treffers van Jonathan Okita, Mike Trésor en Ferdy Druijf. Na rust wist Okita nog tweemaal het net te vinden, waardoor FC Den Bosch met een ongenadig pak slaag huiswaarts werd gestuurd.

Cambuur smaakte na negen thuisduels zonder zege eindelijk weer eens het zoet van de zege. Kevin van Kippersluis opende de score, waarna Sam Hendriks de marge verdubbelde en tevens de 3-0 voor zijn rekening nam. Lennerd Daneels deed wat terug voor Jong PSV: 3-1. In Leeuwarden was men echter vooral bezig met de vraag wanneer de terugkeer van Henk de Jong officieel bekend wordt gemaakt.

MVV beleefde een hele teleurstellende avond tegen RKC. De Waalwijkers openden na een half uur de score via Dylan Seys. MVV kwam wel sterk uit de kleedkamer, want Anthony van den Hurk maakte al na één minuut de 1-1. Lang duurde de opleving niet. Nog voor het uur op de klok scoorde Melle Meulensteen de 1-2, waarna de ploeg van Fred Grim via nogmaals Seys en Maatsen uitliep naar 1-4.

FC Eindhoven pakte op bezoek bij Jong FC Utrecht de punten. Samy Bourard opende na ruim twintig minuten de score, maar Constatin Albu scoorde op slag van rust de 1-1 voor Jong FC Utrecht. In blessuretijd van de eerste helft benutte Branco van den Boomen namens Eindhoven een strafschop en stond het weer 1-2. Na rust nam de ploeg van David Nascimento afstand dankzij nog een treffer van Bourard.

Advertentie
Advertentie

Meer over Eerste Divisie