dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlClubsDe GraafschapNEC ook te sterk voor FC Volendam, De Graafschap niet langs FC...

NEC ook te sterk voor FC Volendam, De Graafschap niet langs FC Dordrecht

NEC wist vrijdagavond drie belangrijke punten te pakken tegen FC Volendam (0-2). De Nijmegenaren stijgen door deze zege naar de tweede plaats in de Jupiler League. De Graafschap kwam in en tegen Eindhoven niet verder dan een puntendeling (1-1) en Jong PSV was te sterk voor RKC Waalwijk (3-2).

FC Dordrecht – De Graafschap
De ploeg van trainer/coach Henk de Jong was in de eerste helft de bovenliggende partij. Dit leverde echter niet de gewenste treffer op. Na vijf minuten spelen wist Alkan een bal weg te halen net voor de doellijn, dit na goed werk van Van Mieghem. FC Dordrecht-doelman Fij was in de eerste helft nog twee keer een sta in de weg bij doelpogingen van El Jebli en Diemers. Na 73 minuten spelen kwamen de bezoekers uit Doetinchem dan toch op voorsprong, Lars Nieuwpoort werkte de bal binnen (0-1). Acht minuten later kwam FC Dordrecht weer naast De Graafschap. Mailson Lima Duarte Lopes kopte de bal binnen na een mooie bal van Calcan (1-1).

FC Volendam – NEC
De eerste kans van de wedstrijd was voor de ploeg uit Nijmegen. Na vier minuten spelen speelde Arnaut Groeneveld met een hakje de bal naar Ferdi Kadioglu, maar laatstgenoemde wist de score niet te openen. FC Volendam wist na zeventien minuten spelen de eerste echte mogelijkheid te noteren, het afstandsschot van Runderkamp ging echter net over het doel. Vervolgens kregen beiden ploegen nog enkele mogelijkheden, maar de pauze werd bereikt met de stand van 0-0. Na een klein uur spelen was Groeneveld wel trefzeker voor NEC (0-1), zijn uithaal van ongeveer twintig meter afstand was de doelman van FC Volendam te machtig. In de 75ste minuut werd het duel voortijdig beslist, een voorzet vanaf de linkerkant werd binnen getikt door Braken (0-2).

Jong PSV – RKC Waalwijk
Het beloften team van de Eindhovenaren kwam uitstekend uit de startblokken. In de vierde minuut werd een goed uitgevoerde counter doeltreffend afgerond door Ritzmaier (1-0). Acht minuten later was het Gudmundsson die de toegekende strafschop binnen wist te schieten waardoor Jong PSV op rozen leek te zitten (2-0). Lang kon de thuisploeg echter niet van de ruime voorsprong genieten. Roland Bergkamp wist een fraai opgezette aanval van de Waalwijkers om te zetten in de doelpunt (2-1). De tweede helft was amper begonnen of RKC Waalwijk wist de stand gelijk te trekken. De door de dienstdoende arbiter toegekende strafschop werd binnen geschoten door Johan Voskamp. In de 59ste minuut was Gudmundsson weer trefzeker voor Jong PSV (3-2).

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD