maandag, 15 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieNEC ondanks ruime voorsprong niet langs Jong PSV, Telstar pakt punt tegen...

NEC ondanks ruime voorsprong niet langs Jong PSV, Telstar pakt punt tegen Jong Ajax

NEC leek maandagavond op weg naar de broodnodige drie punten in Eindhoven tegen het beloften team van PSV. De voorsprong (1-3) werd echter weggegeven waardoor het alsnog genoegen moest nemen met een gelijkspel (3-3). Telstar pakte een punt tegen Jong Ajax (1-1), laatstgenoemde ploeg kwam pas in de 82ste minuut naast de ploeg uit Velsen

Jong PSV – NEC
Jong PSV kwam uitstekend uit de startblokken. Na twee minuten spelen stond de 1-0 al op het scorebord na een treffer van Gudmundsson. Laatstgenoemde benutte de toegekende strafschop die werd gegeven nadat Calvin Verdonk een onhandige overtreding op hem maakte binnen de gevreesde lijnen. NEC maakte vervolgens enige tijd een aangeslagen indruk en het beloften team van PSV werd steeds dreigender. Nadat Gudmundsson nog een  mooie kans op 2-0 had laten liggen was het plotseling de uitspelende formatie die het net van de tegenstander wel wist te vinden. Een hoekschop van Ferdi Kadioglu werd binnen gekopt door Guus Joppen (1-1).  In de laatste minuut van de eerste helft was het nogmaals raak voor de Nijmegenaren, nu werd de hoekschop afgerond door een treffer van Ted van de Pavert (1-2).

De tweede helft was slechts vier minuten oud toen Mo Rayhi in het strafschopgebied van de tegenstander werd aangetikt. De daaropvolgende strafschop werd echter niet benut door Braken, zijn matige inzet werd gered door Eloy Room. In de 63ste minuut was het weer een corner die een treffer opleverde voor NEC, Wojciech Golla bracht nu zijn naam op het wedstrijdformulier als doelpuntenmaker. De wedstrijd leek op dat moment beslist te zijn in het voordeel van de Gelderse ploeg. Niets was echter minder waar. Jong PSV kwam terug tot 3-3 door twee doelpunten van Sam Lammers. In de laatste minuut van de officiële speeltijd moest de thuisploeg verder met één man minder, dit nadat Paal zijn tweede gele kaart moest incasseren.

Jong Ajax – Telstar
De thuisspelende ploeg was in het eerste kwartier duidelijk de sterkste op het veld . Onder andere Dennis Johnsen en Mateo Casierra kregen mogelijkheden om de score te openen, maar men slaagde daar niet in. Het was echter Telstar dat op voorsprong kwam. Nadat eerst Andrija Novakovich oog in oog met doelman Benjamin van Leer de bal niet binnen wist te schieten was het Toine van Huizen die met een geweldige zweefduik de bal binnen kopte (0-1). Jong Ajax kwam in de 83ste minuut op gelijke hoogte met Telstar door invaller Teun Bijleveld. Hij kreeg de bal voor zijn voeten vanuit de rebound en schoot binnen (1-1).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD