dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieNEC neemt per direct afscheid van Pepijn Lijnders

NEC neemt per direct afscheid van Pepijn Lijnders

NEC heeft per direct afscheid genomen van Pepijn Lijnders. De voormalig assistent van Liverpool-coach Jurgen Klopp was slechts een half jaar werkzaam in Nijmegen.

Bogers
Lijnders nam in januari het stokje over van Adrie Bogers, toen NEC fier aan kop ging in de Eerste Divisie. Pardoes kwam de klad in de resultaten van de Nijmeegse club, verspeelde het haar koppositie en werd het in de play-offs verslagen door FC Emmen.

Verwachtingen
Lijnders: ,,Ik had met veel drive door willen bouwen, een nieuw echt N.E.C. team willen vormen maar ik voel dat het beter is om weg te stappen en deur te openen voor een nieuwe trainer/coach die het volledige vertrouwen geniet. Ongeslagen in de Goffert, tot de laatste dag gestreden om het kampioenschap. De verwachtingen rezen helaas boven de realiteit uit, waardoor noodzakelijke steun steeds vaker ontbrak. Het werd uiteindelijk een gevecht tegen onszelf in plaats van een gezamenlijk gevecht tegen alles en iedereen.”

Evaluatie
Technisch directeur Remco Oversier: ,,Wij hebben de afgelopen dagen het seizoen uitgebreid geëvalueerd met spelers en stafleden. Ook met Pepijn hebben we teruggekeken op de turbulente tweede seizoenshelft, waarin hij het elftal onder zijn hoede had. Pepijn heeft bij ons gewerkt onder hele lastige omstandigheden, die zijn weerslag hebben gehad op zowel het elftal als op hem persoonlijk. We zijn in de winter bewust met elkaar het avontuur aangegaan, met hoge verwachtingen van beide kanten. Helaas heeft dit voor ons beiden niet uitgepakt zoals we ons vooraf hadden voorgesteld. Dit hebben we in alle eerlijkheid met elkaar besproken, waarbij we ook vooruit hebben gekeken en we gezamenlijk tot de conclusie zijn gekomen dat de verwachtingen van de toekomst te ver uit elkaar liggen.”

De Gier
Als gedroomde coach in Nijmegen valt al geruime tijd de naam van Jack de Gier, die als oud-speler knap werd aflevert bij Almere City FC. Eerder liet de Almeerse club hem niet gaan en de verwachting is dat mocht City FC zich plaatsen voor de Eredivisie dat door de naam van De Gier ook een streep gezet kan worden.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD