vrijdag, 1 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieNEC laat punten liggen tegen Helmond Sport, Fortuna Sittard gaat aan kop...

NEC laat punten liggen tegen Helmond Sport, Fortuna Sittard gaat aan kop door winstpartij

NEC is de koppositie in de Jupiler League kwijtgeraakt aan Fortuna Sittard. De Nijmeegse ploeg kwam thuis niet voorbij laagvlieger Helmond Sport: 1-1. Fortuna Sittard maakte geen fout en won de subtopper bij FC Den Bosch: 2-4. Het verschil in de stand is daardoor één punt, maar NEC heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de Zuid-Limburgers. 

NEC – Helmond Sport

Koploper NEC had in Nijmegen weinig moeite met Helmond Sport. De thuisploeg kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via een bekeken schot van Jordan Larsson. Het doelpunt viel na ongeveer twintig minuten spelen. De Noord-Brabantse thuisploeg had voordat het op achterstand kwam verzuimt om de score te openen. Furhgill Zeldenrust was al voorbij NEC-doelman Joris Delle, maar de aanvaller schoot de bal naast.

Na rust kwam Helmond Sport knap op gelijke hoogte via Giovanni Hiwat. De aanvaller scoorde tien minuten na rust de 1-1. In de tweede helft gebeurde er daarna weinig, al had NEC nog wel een paar kleine kansen. NEC zakt een plaats en heeft één punt minder dan Fortuna (38 om 37). NEC heeft nog wel een wedstrijd te goed. Het inhaalduel met FC Oss wordt na de winterstop gespeeld. Helmond Sport blijft op de negentiende plek en heeft twee punten meer dan hekkensluiter Jong FC Utrecht.

FC Den Bosch – Fortuna Sittard

Fortuna Sittard maakte in de achtervolging op NEC geen fout. De Limburgse ploeg besliste wedstrijd tegen FC Den Bosch al na tien minuten. Het eerste doelpunt viel na vijf minuten spelen. Dries Saddiki tikte een doorgekopte voorzet binnen. Vier minuten later zat de runner-up uit Sittard al op rozen, omdat Djibril Dianessy scoorde uit een snelle counter: 0-2.

Den Bosch, dat voor aanvang van de wedstrijd in de top vijf stond, kwam de twee vroege Fortuna-doelpunten de rest van de wedstrijd niet meer te boven. Na de pauze kwam de thuisploeg nog wel terug in de wedstrijd via Niek Vossebelt, die van vlak voor het doel de bal binnen werkte. Fortuna Sittard vergrootte na het tegendoelpunt de marge weer snel naar twee goals via Lisandro Semedo: 1-3. FC Den Bosch produceerde daarna opnieuw de aansluitingstreffer via een bekeken stiftje van Dennis Kaars: 2-3. De treffer kwam wel te laat voor de thuisploeg, want in de slotfase maakte Dianessy zelfs nog zijn tweede doelpunt: 2-4.

Fortuna Sittard deelde door de zege een mentale dreun uit aan NEC. De Limburgers gaan aan kop, maar hebben wel een wedstrijd minder gespeeld dan de Nijmegenaren. FC Den Bosch zakt door de nederlaag van de vijfde naar de achtste plaats.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD