Volg ons

De Graafschap

NEC hard onderuit bij MVV, FC Emmen bindt ook De Graafschap aan zegekar

NEC hard onderuit bij MVV, FC Emmen bindt ook De Graafschap aan zegekar

De trainerswissel bij NEC heeft vooralsnog niet veel punten opgeleverd. Vrijdagavond gingen de Nijmegenaren weer onderuit in de Jupiler League, MVV was in eigen huis te sterk (4-1). FC Emmen wist de vijfde keer op rij een zege te boeken, nu was De Graafschap het slachtoffer (5-2). 

Na vijftien minuten spelen keek NEC al tegen een achterstand aan in Maastricht. Balverlies van Jansen was de inleiding voor de openingstreffer van Yildirim, met een geweldige poging van afstand wist hij doelman Joris Delle te passeren (1-0). In de 33ste minuut wist MVV de voorsprong te verdubbelen, Nys verdween op het wedstrijdformulier als doelpuntenmaker (2-0). In de tweede helft leek NEC uit een ander vaatje te tappen dan tijdens de eerste vijfenveertig minuten. Rayhi werd in het strafschopgebied van de tegenstander tegen de grond gewerkt waarop een strafschop volgde. Hij nam zelf plaats achter de bal en schoot snoeihard binnen (2-1). NEC kwam beter in de wedstrijd, maar in de 55ste minuut tekende Schroijen voor de 3-1. Deze klap kwamen de Nijmegenaren niet meer te boven. Tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd bepaalde Okita de eindstand op 4-1.

FC Emmen – De Graafschap
Alexander Bannink wist na elf minuten spelen te profiteren van een inschattingsfout centraal achterin bij De Graafschap (1-0). Binnen het half uur kwamen de gasten echter weer naast FC Emmen, bij een goede uitbraak was Van Mieghem goed op snelheid en hij passeerde vervolgens doelman Telgenkamp in de lange hoek (1-1). De thuisploeg was nog maar net bekomen van de schrik toen De Graafschap weer toe wist te slaan. Tarik Tissoudali schoot raak (1-2). Nog voor de pauze kwam FC Emmen weer op gelijke hoogte, hier had men echter wel de hulp bij nodig van de tegenstander. Sven Nieuwpoort werkte de bal achter zijn eigen doelman (2-2).

Achttien minuten voor het einde van de officiële speeltijd kon het thuispubliek weer juichen. Nick Bakker kopte van dichtbij raak (3-2). Vervolgens liep FC Emmen uit naar een grote zege door doelpunten van Bannink en Mamedov (5-2).

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over De Graafschap