Volg ons

Cambuur Leeuwarden

NEC haalt uit tegen Go Ahead Eagles, De Graafschap onderuit tegen SC Cambuur

NEC haalt uit tegen Go Ahead Eagles, De Graafschap onderuit tegen SC Cambuur

Pepijn Lijnders kan terugkijken op een uitstekend debuut als hoofdtrainer van NEC. De ploeg uit Nijmegen was veel te sterk voor Go Ahead Eagles (5-1). De Graafschap ging onderuit in Leeuwarden tegen SC Cambuur (3-2). 

De Nijmegenaren kwamen na zeventien minuten spelen op voorsprong door een treffer van Anass Achahbar, dit na goed werk van Ferdi Kadioglu (1-0). Lang mocht de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want in de 23ste minuut kwam Go Ahead weer naast NEC, Calvin Verdonk liet zich vrij simpel uitspelen en vervolgens wist Nemane doelman Joris Delle in de korte hoek te verrassen (1-1). Kort voor de pauze wist NEC de supporters nog te trakteren op een treffer, een voorzet van Steeven Langil werd afgerond door Kadioglu (2-1).

De ploegen waren net uit de kleedkamer toen NEC wederom het net van de tegenstander wist te vinden. Nu was het Jari Schuurman die van dichtbij een voorzet van Michael Heinloth af wist te ronden (3-1). De eindstand werd bepaald op 5-1 door twee doelpunten van Achahbar.

SC Cambuur – De Graafschap
De Graafschap kwam na tien minuten spelen op voorsprong door een kopbal van Sjoerd Ars, dit nadat even daarvoor Lars Nieuwpoort met een fraaie bal Van Mieghem wegstuurde aan de rechterkant van het speelveld, zijn voorzet werd vervolgens afgerond door de spits (0-1). Sc Cambuur kreeg goede mogelijkheden om snel op gelijke hoogte te komen, maar dat gebeurde pas in de 23ste minuut, Nigel Robertha tikte de bal binnen (1-1). Op slag van rust was het weer raak voor de thuisploeg die in de eerste helf duidelijk het betere van het spel had. Xander Houtkoop nam de vrije trap , maar een hoofd van een De Graafschap-speler zorgde ervoor dat doelman Bednarek kansloos was (2-1).

Na vijf minuten spelen in de tweede helft moest Bednarek de bal weer uit het net halen. Robertha kopte raak vanuit een goed genomen vrije trap (3-1). In de 63ste minuut kwam de spanning weer helemaal terug nadat Lars Nieuwpoort tekende voor de 3-2, verder kwamen de gasten uit Doetinchem echter niet.

Advertentie
Advertentie

Meer over Cambuur Leeuwarden