woensdag, december 8, 2021
HomeCompetitiesEerste DivisieNEC en Jong Ajax pakken drie punten, Fortuna Sittard in slotfase alsnog...

NEC en Jong Ajax pakken drie punten, Fortuna Sittard in slotfase alsnog naar puntendeling

NEC is weer helemaal terug in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. De Nijmegenaren, die zoals bekend de eerder verloren wedstrijd tegen Jong Ajax over mogen spelen van de KNVB, wisten maandagavond af te rekenen met FC Oss (2-1). Concurrent Fortuna Sittard wist in de blessuretijd alsnog één punt veilig te stellen in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (1-1). Titelkandidaat Jong Ajax was in Den Bosch te sterk voor de plaatselijke FC (2-5).

NEC – FC Oss
De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor de thuisploeg, Wojciech Golla schoot de bal na een goed genomen hoekschop echter over het doel van de tegenstander. Vervolgens was er weinig meer te genieten het eerste half uur, FC Oss liep vooral achteruit en NEC was niet in staat om deze hechte defensie kapot te spelen. In het laatste kwartier van de eerste helft waren de kansen er wel voor de Nijmegenaren, maar wist men niets te veranderen aan de doelpuntloze stand. In de tweede helft kwam de Brabantse formatie goed uit de startblokken, Fatih Kamaci wist door de defensie van NEC te breken en passeerde doelman Delle (0-1). Lang kon FC Oss niet genieten van de voorsprong want twee minuten later maakte Groeneveld met een fantastische treffer 1-1. In de 67ste minuut gaf Achahbar de bal mooi mee in de loop van Kadioglu die oog in oog met de doelman van FC Oss raak schoot (2-1). NEC was daarna meer voor het doel van FC Oss te vinden dan omgekeerd het geval was. In de 81ste minuut waren de gasten toch dichtbij een treffer, de kopbal van Van der Biezen verdween echter naast de paal over de achterlijn.

RKC Waalwijk – Fortuna Sittard
In de eerste helft was de titelkandidaat uit Sittard gevaarlijker dan de tegenstander. Doelpunten wisten de beiden ploegen echter niet te produceren voor de pauze. Na 53 minuten kreeg het publiek wel een treffer voorgeschoteld. Het was echter RKC Waalwijk dat het net van de tegenstander wist te vinden, Dylan Seys was verantwoordelijk voor de treffer (1-0). In de blessuretijd was Lars Hutten goed voor de broodnodige treffer van Fortuna Sittard, waardoor het niet met lege handen Waalwijk moest verlaten (1-1).

FC Den Bosch – Jong Ajax
De thuisploeg kwam na zestien minuten spelen op voorsprong tegen de Amsterdamse formatie. Jort van der Sande kon de bal na een aanval over de rechterkant binnen tikken (1-0). Jong Ajax stelde echter snel orde op zaken door een doelpunt van Johnsen (1-1). Laatstgenoemde was na 29 minuten verantwoordelijk voor de assist bij de tweede treffer van de Amsterdammers. Het doelpunt kwam op naam van de dit seizoen veel scorende Cassierra (1-2). FC Den Bosch mocht echter met een gelijke stand de kleedkamer opzoeken, dit nadat wederom Van der Sande de doelman van Jong Ajax wist te passeren (2-2). In de tweede helft liep Jong Ajax uit naar een ruime zege van 2-5, voor het talententeam waren in deze fase Pasquali, Ekkelenkamp en Cassierra trefzeker. Het laatste doelpunt werd gemaakt vanaf de penaltystip.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS