dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieNEC diep in rode cijfers: 2,6 miljoen verlies

NEC diep in rode cijfers: 2,6 miljoen verlies

NEC duikt dit seizoen diep in de rode cijfers. De Nijmeegse club stevent dit seizoen af op een verlies van liefst 2,6 miljoen euro. Volgens directeur Wilco van Schaik is dat ingecalculeerd vanwege de degradatie naar de Jupiler League, zegt hij in een reactie tegenover De Gelderlander.

Twee scenario’s
Door het tekort van 2,6 miljoen neemt het negatieve eigen vermogen van de club op tot 4 miljoen. Zodoende lijkt promotie voor NEC dit seizoen absolute noodzaak: ,,Het is van enorm belang, inderdaad. Toch zal ik voor komend jaar twee scenario’s moeten uitwerken: wat als we promoveren, wat als we onverhoopt niet promoveren? Hoe dan ook moeten we dóór.”

Goffertstadion
Naast de rode cijfers moet NEC ook haast maken met het zoeken naar investeerders om het Goffertstadion terug te kopen van de gemeente Nijmegen. Mocht de club niet promoveren naar de Eredivisie, dan heeft dat wellicht ook effect op de stadionambities: ,,Misschien meer fasegewijs: eerst de ene tribune verbouwen, dan de andere. Er zit tijdsdruk op. De afspraak met de gemeente is dat we het Goffertstadion binnen twee jaar moeten terugkopen. Het wordt een gigántische uitdaging. Mede omdat er andere factoren meespelen. Wel of geen eredivisie? Krijgen we intern onze organisatie op orde? Iedereen zal mee moeten werken. Het zal ons mee moeten zitten”, besluit Van Schaik.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD